Zwaagdijk – Zouaven 4-0

Zondag 30 oktober 2011

Plaats van handeling: Sportpark RKVV Zwaagdijk

De selectiecriteria voor The man of the Match zijn aan inflatie of erosie onderhevig. Tenminste zo zou ik de aanwijzing van mijn persoon deze keer zeker willen noemen. Vooral als je nagaat dat je ook nog eens 2e keus bent, omdat Marcel Haring het niet elke week kan of wil zijn. Wel uitblinken en niet genomineerd, laat staan uitverkoren worden. Het is een hard gelag voor Marcel.

De 2e keus heeft dit keer de handschoen toch maar opgepakt en of het toeval is of niet: de laatste keer dat dit gebeurde was ook al tegen Zouaven. Kennelijk werkt deze ploeg als de bekende rode lap. In elk geval, de uitslag deze zondag mocht er zijn. 4 – 0 is niet verkeerd tegen de oudjes uit Grootebroek. Ze waren op volle oorlogssterkte en wij misten toch wel wat spelers. China lijkt als een rode draad door ons team te lopen en er wordt al beweerd dat binnenkort een chinese delegatie ons complex wil bezoeken, omdat enkele malle hollanders de afgelopen weken zo’n indruk in dat inmense land met 1,2 miljard inwoners hebben achtergelaten dat ze ons met eigen ogen in actie willen zien. Ik kan het verkeerd verstaan of begrepen hebben, maar Paul had het constant over tuc tuc of vuk vuk. Het leek iets met massage voor stijve kuiten of andere ledematen te maken hebben. Zodra Richard weer terug is zullen we van hem wel horen wat Paul (met Corné) precies uitgevreten heeft.

Over de inzet tijdens wedstrijd niets dan lof. Met Ted gelukkig weer gezond en wel op zijn bekende stek, konden we de 1e helft goed tegenspel bieden. Via een terechte penalty wist Ted 1 – 0 te scoren en dat was gelijk de ruststand. De verwachting was dat Zouaven na de wissel ons meer onder druk zou zetten, maar het vuk vuk van Paul bleek doping voor ons. Niet voor hem, want hij had zijn kruit in de eerste 30 minuten of was het China al flink verschoten.

Na goed doorzetten wist Patrick de 2 – 0 keihard tegen de touwen te schieten. Daar waren al wat kansen aan vooraf gegaan, maar na wat oefening lukte het hem dan toch. De vakantieman schoot droog 3 – 0 binnen en daarna was het alleen nog maar Zwaagdijk dat het spel dicteerde. Het was uiteindelijk H. te Z. die op pure snelheid de complete verdediging voorbij rende en zoals het hoort de bal rustig in het mandje legde. 4 – 0. Een aanval uit het boekje en vandaar zijn 2e keusverkiezing. Volgende keer KGB. De kampioen van het vorig seizoen. Of dat terecht was zal blijken.

H. te Z.

Share Button

Reacties zijn gesloten.