Zwaagdijk – Always Forward 3-2

23-10-2011

Afgelopen zondag een beker wedstrijd tegen de jonkies van Forward. Een teugenopziener veteranen 1 had van deze jongens vorig jaar dik verloren en hoefden ons niet te schamen met een nederlaag en door de vele geblesseerden en afwezigen geteisterd team. Gelukkig stond de coach van veteranen 1 Mark, weer een paar mensen af zodat wij weer compleet waren en achteraf veteranen 1 weer niet.

Cees had volgens zijn zeggen 2 verrassingen vandaag, op de 1e plaats was hij weer opa geworden (gefeliciteerd familie Sierkstra) en op de 2e plaats had hij zich zelf op gesteld als laatste man, je kunt je natuurlijk voorstellen dat iedereen stil was van verbazing.

Maar Cees speelde gewoon een dijk van een wedstrijd (wel geholpen door Marcel) maar toch een goede wedstrijd. Forward begon prima combinerend en je zag dat deze ploeg kon voetballen, maar tegen zulke tegenstanders kunnen wij ook voetballen en er ontstond een leuke wedstrijd waar in Forward de 1e helft ietsie beter was. Gelukkig wist grens Dirk nog een zuiver doelpunt van hun tot buitenspel te promoveren om zo de score blank te houden.

Zwaagdijk miste wat kansen en aan de andere kant eigenlijk hetzelfde totdat een zondagsschot van een Forward voorwaartse zo krom als die van Hanegem in zijn beste dagen doel trof.

Pieter dacht ‘die gaat een metertje naast, daar maak ik mijn mooie net gekregen handschoenen niet smerig mee’ maar via een rare curve en binnenkant paal stond het 1 -0 voor de Horinezen.

Gelukkig lieten wij Pieter niet vallen en gingen op zoek naar de gelijkmaker, via afstandschoten (waardoor er wel extra bladeren uit de boom vielen en nog geen doel) probeerden we voor rust nog gelijk te komen en dat lukte.

De opvolger van de assistenman, Johan, schoot de bal prachtig voor en Patrick zette zijn iets wat rooie krullen tegen de bal; een verdiende gelijkmaker.

Zwaagdijk zette door en scoorde bijna in identieke situatie 2 -1 maar de goalie redde knap.

Met de rust en links en rechts toch wel tevreden gezichten in de kleedkamer behalve bij invaller Daan. Na de kerkdienst zou hij invallen voor ome Hans. Barst:  2 linkerschoenen mee en aangezien hij rechts is heb je daar natuurlijk niks aan.

Daan naar huis en Hans toch nog een kwartiertje door, Zwaagdijk werd sterker maar Forward maakte onverwachts het doelpunt wat ons zou moeten knakken; na een enorme loeier recht op de keeper af dacht Pieter ‘ik moet morgen nog werken’ en dook naast de bal.

Normaal gaan we dan een stappie terug maar met Daan in de ploeg trokken wij voorwaarts en met nog 10 minuten spelen ontwaakte Timololo uit zijn ochtendslaap, rustig balletje aannemend, mannetje voorbij, nog eventjes terughalen dat balletje, kijken waar de keeper staat en dat balletje neerleggen waar nodig is. Prachtig doelpunt voor ons en Forward was nu gebroken, wie zulke doelpunten kan maken hoort niet in deze klasse thuis!

Gelijkspel daar zijn we toch tevreden mee? Nee hoor, Richard en Patrick niet: Op aangeven van de beste man op het veld, Richard , wist Patrick na goed doorzetten 3-2 te scoren.

Forward zette nog even aan maar de wedstrijd was gelopen een verdiende overwinning voor de Zwaagdijkers. Jammer genoeg zijn we uit de beker, een gedeelde 2e plaats maar door een slechter doelgemiddelde liggen we er uit. a.s. zondag zullen we de Chinaganger Richard, missen, gelukkig komt de andere Chinaganger Paul weer terug.

Vroeger kon je dat land alleen maar van Moa`s rode boekje en goedkoop eten, tegenwoordig kan je daar ook keukens en TL- balken kopen of slijten.

Business is business zullen we maar zeggen.

Tot zondag, de Siteman

Share Button

Reacties zijn gesloten.