Bergen – Zwaagdijk 1 – 0

09-10-2011
 
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Bergen op het programma. Beide teams zijn de competitie niet sterk gestart. Zwaagdijk heeft 5 punten en Bergen 2 punten uit 5 wedstrijden. De trainer kon over een geheel fitte selectie beschikken. Zwaagdijk begon met dezelfde basiself als vorige week.
 
Zwaagdijk kwam niet sterk uit de startblokken. Bergen daarentegen was fel en schuwde de duels niet. Zwaagdijk kon van achteruit moeilijk het middenveld bereiken. Het zeiknatte en glibberige veld maakte het voetballen er niet makkelijker op. Daarom werd vaak voor de lange bal gekozen. De verdediging van Bergen was echter sterker in de lucht dan de Zwaagdijker spitsen.  Een aantal maal is Zwaagdijk in de eerste helft dreigend geweest. Verkeerde keuzes op beslissende momenten zorgde er voor dat Zwaagdijk geen recht had op een doelpunt in de eerste helft. Bergen had een overwicht en kwam enkele malen dreigend voor het doel van Zwaagdijk. Tot doelpunten zou dit niet leiden. Zwaagdijk mag blij zijn dat het met 0 – 0 de kleedkamer in gaat.
 
Trainer Rob Houtsma brengt Ruud Ursem en Jochem Oudeman met de rust in. Guy Zanoli en Niels Kaan worden gewisseld. Zwaagdijk komt in de tweede helft duidelijk sterker voor de dag. Er wordt getracht de combinaties te zoeken en dit lukt ook regelmatig. Zwaagdijk dringt Bergen terug en krijgt een duidelijk overwicht. Bergen is enkele malen gevaarlijk op de counter. Ton Steltenpool redt bekwaam bij een schot laag in de linker hoek. Ook een vrije trap wordt naast getikt. Zwaagdijk is met name middels voorzetten op zoek naar kansen. De grote kansen hieruit zouden echter uitblijven. Ook een goede steekbal of scherpe pass met daarbij een juiste loopactie kwam er niet uit. Tot grote teleurstelling wist Bergen zo’n 20 minuten voor tijd middels een counter de 1 – 0 op het scorebord te brengen. Zwaagdijk zette nog meer druk op het doel van Bergen en ging aanvallender spelen. Het spel van Bergen werd harder. De aanvoerder van hen mocht 5 minuten voor tijd douchen met z’n tweede gele kaart. Zwaagdijk wist deze laatste 5 minuten met een man meer niet meer te scoren.
 
Volgende week mag Zwaagdijk thuis aantreden tegen Egmondia. Op naar de drie punten.
 
Opstelling:
Ton Steltenpool; Jerry Klok, Ruud Groot, Hein Boon, Patrick Neefjes; Bert van Diepen, Arjan Schouten, Guy Zanoli (46. Ruud Ursem), Marcelino Post; Tim van Dam, Niels Kaan (46. Jochem Oudeman).

Share Button

Reacties zijn gesloten.