Zwaagdijk – Andijk 5 – 2

Zondag 9 oktober moesten de veteranen van Zwaagdijk aantreden tegen de altijd lastige veteranen van Andijk. We hadden maar 10 man, het werd voor de coach een gepuzzel om 11 top fitte spelers op het veld te krijgen. Maar er werd een lichtpuntje gezien op de tennisbanen van Centercor. Patrick stond daar te tennissen of was het de tweelingbroer van Patrick?

Cees, twijfelde en dacht dat hij Patrick al in de kleedkamer had gezien. Cees, geen speurneus van beroep stuurde Ted erop af. Ted, wist het natuurlijk al en dacht een vervanger voor mij kan ik wel regelen. Hij vroeg dus of Erik zin had om te voetballen. Erik dacht dit is mijn kans om eindelijk weer eens met m’n tweelingbroer te kunnen voetballen. Erik, liet zijn tennismaat in de kou staan en kwam de kleedkamer binnen wandelen. De kleren kreeg hij van Ted, en de voetbalschoenen van Dirk. Cees, vertelde Erik, dat hij in het hart van de verdediging moest spelen.

De wedstrijd: een goed spelend Andijk met voor hen ook de eerste kans. Een ziedend schot uit de 2e lijn. Het was onze sluitpost die de bal in één keer klem vast pakte. Hoe is dit mogelijk? Nou hier ging natuurlijk wat aan vooraf. Peter, kreeg voor de wedstrijd uit handen van Paco, nieuwe handschoenen met opdruk “keukenloods”. Deze handschoenen hadden volgens Paco, meer grip. Nou dat was zeker het geval. De eerste beste aanval van Zwaagdijk was direct raak. Het was Erik EP, die de bal vanaf de rechterzijde snoeihard richting doel knalde. De keeper van Andijk was kansloos en de speler die op de doelijn stond ook. Beide keken hoe de bal via de onderzijde van lat via de doellijn terug het veld in kwam. Paco, was er als de kippen bij en schoot de bal koelbloedig in doel.

Hierna deed Andijk de wedstrijd kantelen. Twee maal troffen zij het net. De eerste goal een mooie aanval over diverse schijven. De tweede goal was een slippertje van onze Italiaan met de broer van Erik, of was het de broer van Patrick. Dit is nog niet duidelijk. Onze Timololo, vertelde namelijk aan de kant het volgende. Die Patrick is toch ook een loopwonder. Ik zie hem voorin maar ook achterin voetballen, hoe houd hij het vol? Trainen, trainen en nogmaals trainen. Het was Das Phantom, die een fout in de verdediging van Andijk afstrafte en de tussenstand op 2-2 bracht.

De 2e helft: Andijk kon 2-3 maken maar het was Peter, die hier een stokje voor stak en de bal uit een onmogelijke hoek wist te ronselen. Zwaagdijk was weer wakker en Andijk kwam er niet meer aan te pas. Zwaagdijk was heer en meester. Hans, de assistenman wist vanaf de rechterkant met een splijtende pass Das Phantom te bereiken die snoeihard de keeper verschalkte. Hierna was het een pass van shovelman Karel die Hans, bediende. Hans, gaf vanaf rechts een bal over de hele. Das Phantom, sprintte op links achter de bal aan en wist deze op een onmogelijke manier achter de keeper en speler te doen belandden. Hierna kreeg Das Phantom, de bal van onze pingelende Italiaan. Hij zag dat Hans, op zijn laatste krachten mee spurtte. De bal werd naar Hans, gespeeld die de bal koelbloedig in doel schoot. Eindstand 5-2. Een zeer goede wedstrijd met dank aan onze invaller die samen met Marcel, een dijk van een wedstrijd speelde. “The man off the match”.

Share Button

Reacties zijn gesloten.