Zwaagdijk – Egmondia 2-1

16 oktober 2011

Zwaagdijk moest vandaag aantreden tegen Egmondia dat twee punten boven Zwaagdijk stond. Dus als Zwaagdijk weer een keer zou winnen, zouden ze over Egmondia heen gaan. Marcelino Post en Guy Zanoli waren er niet bij, waardoor er twee verschuivingen in de basisopstelling waren.

Zwaagdijk begon aardig aan de wedstrijd en probeerde voetballend er door heen te komen bij Egmondia. Na een kwartier voetballen kwam Zwaagdijk er op rechts door, maar door een handsbal van Egmondia in het strafschopgebied werd de aanval gestokt. Echter de scheidsrechter floot en wees resoluut naar de penaltystip. Wat uiteraard tot enige tumult leidde. De Scheidsrechter kreeg ook commentaar vanuit het publiek, wat resulteerde in dat hij de wedstrijd stil lag en naar binnen ging. Met een afkoelingsperiode van 15 minuten (wat in de spelersogen totaal niet noodzakelijk was) werd er weer aangevangen met de penalty voor Zwaagdijk. Die werd beheerst ingeschoten door Hein Boon. Zwaagdijk zette daarna af en toe goed snel druk. Wat ook resulteerde in een grote kans voor Zwaagdijk. Het was Niels Kaan die een terugspeelbal van Egmondia oppikte, maar recht op de keeper schoot. Egmondia hanteerde vooral de lange bal in de eerste helft en dat leidde niet voor gevaarlijke momenten voor Zwaagdijk keeper Ton Steltenpool.

Beide teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer, maar het spel werd er niet beter op. Zwaagdijk speelde zeer slordig en ging ook meer uit positie lopen. Wat resulteerde in dat ze Egmondia sterker maakte dan dat ze waren. Zo kwam het ook dat Egmondia na 60 minuten op 1-1 kwam. Er werd niet goed ingegrepen in de verdediging waarna een speler van Egmondia van net buiten de zestien knap in schoot. Zwaagdijk ging op zoek naar de 2-1. Zwaagdijk werd ook beter. Mede omdat een speler van Egmondia zijn tweede gele kaart ontving en met rood er af moest. Er ontstonden kansen voor Zwaagdijk. Zo had Ruud Groot een goede kopkans na een voorzet van rechts en had Ruud Ursem een opgelegde kans om de bal er van dichtbij in te schieten. Ook Egmondia bleef er gevaarlijk uit komen, omdat Zwaagdijk met veel mensen voor de bal speelde. Door een rode kaart voor Hein Boon, die een door gebroken speler neerhaalde, ging de wedstrijd daarna op en neer. Beide teams waren gevaarlijk, maar Zwaagdijk trok aan het langste eind. Uit een vrije trap van Ruud Ursem kopte Niels Kaan de winnende treffer binnen.

Zo werden er eindelijk weer eens drie punten binnen gehaald. Zwaagdijk moet nu de lijn door zetten en ook tegen de volgende tegenstander het volle pond binnen gaan halen. Zwaagdijk heeft aankomend weekend vrij i.v.m. een bekerronde. De week erop moet Zwaagdijk het opnemen tegen Dynamo.

Opstelling Zwaagdijk:

Ton Steltenpool, Jerry Klok, Hein Boon, Ruud Groot, Patrick Neefjes (70. Sjors Koeman), Arjan Schouten (10. Ruud Beers),Bert van Diepen, Ruud Ursem, Jochem Oudeman (85. Piotr Horszczaruk) Niels Kaan, Tim van Dam.

Share Button

Reacties zijn gesloten.