Dess – Zwaagdijk 2 – 3

16-10-2011

Zondag morgen in alle vroegte richting Benninkbroek ,waar we het altijd lastig hebben met de plaatselijk club Dess.
Eerst naar buiten kijken of het soms gevroren had , gelukkig niet de weergoden waren goed gezind en gaven ons een mooie herfstdag.
Coach Cees had wat personele problemen door het ontbreken van Jaap, De vakantie man, Ted en de Siteman, zelf had hij een dopie van zijn kleinkind en dat gaat voor.
Gelukkig waren Timo en Sander terug gekeerd uit de ziekenboeg en wilden wel ieder een halve wedstrijd spelen.
Cees had ook een beroep gedaan op gold old Wammes B. die voor het eerst sinds dat ik hem ken een correct wedstrijd pak aan had, die zal weinig spelen dacht ik nog.
Uit Veteranen 1 hadden we jonkies Daan en Johan geleend en gelukkig konden die dit niveau ook aan
De wedstrijd begon mooi rustig met gelegenheids laatste man Eric Meijer die na 10 seconden voor onze voorwaarsten stond, Cees riep hem terug, want met Dess weet je het nooit.
Veel te sterk waren wij en we kregen kans op kans mede door goed werk van onze links buiten met nummer 14, ene Johan.
Hij was niet af te stoppen door zijn directe tegenstanders en slechts door onsportief vlaggen van de Dessgrens en de daarop volgende reactie van de scheids, werd Johan af gestopt.
Het  goede werk van deze jongeling werd jammer genoeg niet om gezet in doelpunten .
En zoals altijd als je zelf niet scoort doet dat de tegenstander wel, na een goede uitval wist Peter de voorwaartse te dwingen tot een moeilijk schot wat gelukkig voor ons net naast ging.
Toch wisten wij vlak voor de rust een goaltje te maken, Patrick wist op aangeven van Johan de keeper te verschalken en als 2 tellen later Sander zijn 1e doelpunt maakt zijn we verlost van het Desssyndroom.
Cees hield ons tijdens de rust voor om goed scherp te blijven en met nog enkel tactische tips aan Eric verliet hij met goed gevoel het sportpark.
De 2e helft was amper begonnen en de bal lag op de stip, Patrick werd neer gelegde en onze vaste pingelnemer was er niet (sterkte Ted) Richard werd gevraagd of hij hem wilde nemen, maar op verzoek van de terrein mensen van Dess om Richard de pingel niet te laten nemen werd in gewild.
( Deze mensen zoeken nu nog de bal die Richard een paar jaar terug over schoot na een penalty).
Dan Patrick maar en hij verzaakte niet 0-3.
Door het verslappen van de aandacht en enkele omzettingen bij Dess werd wat gelijk waardiger en ze lieten hun neus nu regelmatig bij Piet zien zonder echt gevaarlijk te worden.
Met nog 7 minuten te spelen durfde ex coach Dirk het wel aan om Patrick te vervangen.
Enkele malen kwam Zwaagdijk nog voor het Dess doel maar door op eigen succes gaan vielen er geen doelpunten meer aan de Zwaagdijkzijde, wel kwam Dess nog gevaarlijk terug na wat misser op het middenveld en slecht weg werken in de verdediging kwamen ze zelfs op 2-3 met kans op meer.
Door deze doelpunten wist Dirk toch nog 2 x de bal te raken namelijk 2x met een aftrap.

Dit maal geen man of the match maar gewoon een Siteman.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.