Zwaagdijk–St George 0–0

18-09-2011

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Sint George op het programma. De trainer kon over een geheel fitte selectie beschikken. De basis werd op vier posities gewijzigd ten opzichte van vorige week. Hein, Marcelino, Jochem en Bert mochten hun opwachting maken in de basis.

Zwaagdijk wist in de eerste 10 minuten enkele malen gevaarlijk voor het doel van Sint George te verschijnen. Na 5 minuten werd Niels Kaan door Arjan Schouten de diepte ingestuurd. Helaas wist Niels deze kans niet te verzilveren. Kort daarna komt Tim van Dam gevaarlijk door op rechts. Een verdediger van Sint George vloert Tim op het randje van de zestien. De scheidsrechter geeft een penalty. De keeper stopt de penalty van Ruud Ursem. Sint George krijgt in de loop van de 1e helft een sterk overwicht. Zwaagdijk is niet fel genoeg en in balbezit wordt slecht gepast. Van achteruit is het te onrustig in balbezit, op het middenveld wordt te ruim gedekt waardoor Sint George een overwicht krijgt. Tot echt grote kansen leidt dit echter niet. De mogelijkheden die zij krijgen worden gemist of gered door de uitstekend keepende Ton Steltenpool. Eenmaal wist Zwaagdijk nog gevaarlijk te worden voor rust. Een sterke voorzet van Marcelino Post valt tussen de verdediging en keeper. Ruud Ursem is dichtbij de 1-0, maar glijdt de bal net naast.

Zwaagdijk wist dat het uit een ander vaatje moest tappen dan in de 1e helft als het de punten thuis wilde houden. Zwaagdijk creëerde in de 2e helft een overwicht. Er was meer rust aan de bal en af en toe werd er leuk gecombineerd. Tot veel kansen zou dit echter niet leiden. Sint George komt een keer gevaarlijk door  over rechts en de voorzet is op maat. Ton maakt een goede redding door gestrekt naar de hoek te gaan. Daarnaast zijn er zowel voor ons als voor Sint George enkele mogelijkheden. De nodige wissels in de 2e helft zorgde ervoor dat Zwaagdijk in verdedigend opzicht sterker werd op het middenveld. Tim van Dam weet zichzelf  in de slotfase in scoringspositie te zetten. Tim komt goed door over links en omspeelt drie man. Het schot mist kracht en richting. De wedstrijd eindigt in 0-0. 

Het was een wedstrijd die Zwaagdijk had kunnen verliezen, maar ook had kunnen winnen. Gezien het spelbeeld een terechte uitslag. Zwaagdijk zal echter sterker voor de dag moeten gaan komen, want er werd veel te slap en met zeer weinig beleving gevoetbald. Er waren teveel mensen die vandaag niet thuis gaven. Gelukkig weet keeper Ton Steltenpool zich al twee weken te onderscheiden en daarmee een punt binnen te halen voor Zwaagdijk. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Duinrand S op het programma. Een onbekende tegenstander die met 7 punten uit 3 wedstrijden een geduchte opponent zal zijn.

Opstelling:
Ton Steltenpool; Jerry Klok, Ruud Ursem, Hein Boon, Jerry Kolk; Ruud Groot, Jochem Oudeman (65. Sjors Koeman); Tim van Dam, Arjan Schouten, Marcelino Post (65. Ruud Beers); Niels Kaan (70. Patrick Neefjes).

Share Button

Reacties zijn gesloten.