Zwaagdijk Ve2 – Twisk Ve1 27-2-2011

We schrijven het jaar 1971 en de B1-junioren van Zwaagdijk (de veteranen van nu) lijden een smadelijke nederlaag tegen de junioren van Twisk. Dit schreeuwde om revanche.

Veertig jaar later deed zich deze mogelijkheid eindelijk voor en begon het Z-team tegen de wind in.
Er werden goede combinaties gemaakt. Het waren weliswaar geen Barcelona driehoekjes, maar toch kwam Zwaagdijk dicht in de buurt van het doel van de tegenstander, waar helaas een zeer goed keepende doelman in stond. Stand bij de rust 0-0.

Onder de rust was de sfeer wat gelaten, dus moest de Hannibal van het Z-team een plan bedenken. Vanwege andere verplichtingen werd Richard Z. gewisseld, Marcel H ging als voorstopper en Jaap U. schoof door naar het midden. Deze tactische wissel ging gepaard met een Dirkiaans ‘As waai meer over hebbe voor mekaar den heulie, den winne waai.’

Het liep de tweede helft inderdaad nog weer een stuk beter. Na 10 minuten geeft Hans M. een lange pass die werd opgepikt door Jaap U, die ook nog ’s praktisch de hele verdediging voorbijliep. Toen ook nog de keeper op het verkeerde been: 1-0.
Het Twisker Slot moest toen toch open en ze verwisselde de voorhoede met de achterhoede, met als gevolg dat de wedstrijd geheel open lag.
I love it when a plan comes together’ moet Hannibal Dirk gedacht hebben en als hij rookte stak ie een sigaar op.
Er werd gevochten voor iedere cm, we hadden er zin in en alles lukte ook. Mede door het wegvallen van hun vaste verdediger profiteerde Paul van K. van een misverstand tussen keeper en speler en schoof 2-0 binnen. De schande uit het verleden was rechtgezet.

De MOTM

Share Button

Reacties zijn gesloten.