Victoria – Zwaagdijk 0 – 0

11-09-2011

Deze zondag stond de tweede competitiewedstrijd voor het eerste elftal van Zwaagdijk op het programma. De eerste wedstrijd werd vrij gemakkelijk met winst afgesloten. Vandaag stond er een lastigere klus te wachten. Er werd namelijk een uitwedstrijd gespeeld op het kunstgrasveld in Obdam tegen Victoria O. Een grote vereniging die vorig seizoen bovenin meedraaide. Met nagenoeg dezelfde opstelling als vorige week moest Zwaagdijk proberen deze klus te klaren. Enig verschil was dat Sjors Koeman de geschorste Joop Groot verving. Ook waren vakantiegangers Marcelino Post en Bert van Diepen weer terug. Deze namen plaats op de bank naast, de van zijn blessure herstelde, Hein Boon. Jochem Oudeman was er nog niet bij omdat hij deze ochtend pas terugkeerde van zijn vakantie.
Zwaagdijk begon moeizaam aan de wedstrijd. Victoria O liet duidelijk merken gebrand te zijn om hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen winnend af te sluiten. Het zette vroeg druk waardoor Zwaagdijk er moeilijk uit kwam. Veel lange ballen werden gehanteerd omdat de opbouw telkens werd verstoord door het vroege druk zetten van Victoria. Tot grote kansen leed dit echter niet. Er was wel wat gevaar maar dat bleef voornamelijk steken in schoten van afstand. Toen de eerste helft vorderde kreeg Zwaagdijk toch iets meer grip op de wedstrijd. De aanvallers van de tegenstander werden beter opgevangen. Ook Zwaagdijk kreeg toen enkele mogelijkheden om een goal te maken, al bleef de druk van Victoria O wel aanwezig.
In de tweede helft werd het een en ander omgezet. Rick Deken en Ruud Beers verlieten het veld om plaats te maken voor Bert van Diepen en Marcelino Post. Ook de formatie werd enigszins aangepast om zo beter met de druk van Victoria om te gaan. Dit pakte goed uit. Nog steeds werd er moeizaam opgebouwd en bleef de lange bal veel aanwezig. Tegelijk wist Zwaagdijk er wel in te slagen meer weerstand te bieden. Victoria werd vaak verder van het Zwaagdijkse doel gehouden waardoor het vooral alleen gevaarlijk bleef met afstandschoten. Deze schoten werden iedere keer gepareerd door de sterk keepende Ton Steltenpool.  Naarmate de tweede helft vorderde kreeg Zwaagdijk wel kansen om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten. Marcelino Post kreeg misschien nog wel de grootste voorgeschoteld. De keeper schoot een bal niet goed uit waardoor deze recht in de voeten van Marcelino terecht kwam. Hij schoot de bal iets te ver voor zich uit toen hij vervolgens op de keeper afliep. Hierdoor kon hij de bal zowel niet meet breed leggen als op doel schieten. De punt van de voet kon hij er nog tegen zetten maar dit puntertje miste doel. Daarvoor had Niels Kaan nog een goede kopkans gemist en ook Ruud Ursem en Tim van Dam misten nog een goede schietkans.
Wanneer er wordt gekeken naar het begin van de wedstrijd kon er zeker geen overwinning worden verwacht deze dag. In dat opzicht mag Zwaagdijk tevreden zijn met het behaalde punt. Maar als er op het einde van de wedstrijd dusdanige kansen worden gemist is het toch een beetje balen dat er geen drie punten zijn meegenomen. Al had ook Victoria O op het einde nog een grote kans. Een corner werd niet goed verwerkt waardoor een Obdammer van dichtbij uithaalde. Sjors Koeman blokte deze bal op een onaangename manier en voorkwam daarmee een goal. Een gelijkspel was vandaag misschien wel een terecht uitslag en daar kan Zwaagdijk tevreden mee zijn. Niet veel teams zullen immers winnend vertrekken van het lastige kunstgrasveld in Obdam. Volgende week speelt Zwaagdijk thuis tegen St. George. Een club waar vorig jaar nog Zwaagdijkspelers Tim van Dam en Niels Kaan speelden. Vooral voor deze jongens dus een speciale wedstrijd.
Opstelling:
Ton Steltenpool; Sjors Koeman, Ruud Ursem, Ruud Groot, Jerry Kolk; Rick Deken (46. Bert van Diepen), Patrick Neefjes; Tim van Dam, Arjan Schouten (65. Hein Boon), Ruud Beers (46. Marcelino Post); Niels Kaan.

Share Button

Reacties zijn gesloten.