Zwaagdijk – ASV55 5-3

04-09-2011

Na de zomerstop, een paar oefenwedstrijden en bekerwedstrijden stond zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma. De voorbereiding was een beetje rommelig verlopen doordat het team niet compleet is geweest. Ook de eerste competitiewedstrijd moest Zwaagdijk het ook doen met de nodige afwezigen. Marcelino Post, Jochem Oudeman en Bert van Diepen waren nog op vakantie. Hein Boon geblesseerd en Sjors Koeman geschorst. Gelukkig is de selectie deze zomer verbreed en kan het allemaal opgevangen worden.

Zwaagdijk begon sterk aan de wedstrijd door te voetballen via Arjan Schouten op het middenveld. Het was ook Arjan Schouten die met een steekpass Niels Kaan wegstuurde. Die houdt het overzicht en zet Tim van Dam alleen voor de keeper. Tim van Dam blijft rustig en schuift de bal langs de keeper. Al snel na de 1-0 komt de 2-0 ook op het scorebord. Niels Kaan draait bij zijn directe tegenstander weg en schiet van buiten de zestien meter binnen kant paal binnen. Naar mate de eerste helft vordert wordt ASV sterker en gelijkwaardig aan Zwaagdijk. ASV drukt aan en Zwaagdijk moet het met uitvallen doen. Uit zo een uitval wordt de 3-0 gemaakt. Niels Kaan gaat over de rechterkant er langs, geeft de bal voor en een ASV-speler schiet de bal in eigen doel. ASV komt voor rust nog wel op 3-1 uit een penalty.

In de tweede helft zet ASV nog meer aan. Na matig verdedigen komt ASV door het midden op Ton Steltenpool af en maken de 3-2. ASV gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar ze creëren geen kansen. Zwaagdijk komt er nog maar af en toe uit. Niels Kaan wordt goed de zestien in gestuurd, maar hij wordt vastgehouden met een penalty als gevolg. Ruud Ursem schiet de penalty er beheerst in. Daarna is het verzet gebroken van ASV en maakt Arjan Schouten de 5-2 door de bal van buiten de zestien buiten het bereik van de keeper te schieten. ASV maakt in blessuretijd nog wel de 5-3 door weder om een penalty.

Zo heeft Zwaagdijk de eerste punten binnen dit seizoen, na een rommelige wedstrijd. Volgende week staat Victoria O uit op het programma. Wat ongetwijfeld een sterkere tegenstander is en dus al snel in het seizoen een goede test om te kijken waar Zwaagdijk staat.

Opstelling:
Ton Steltenpool, Joop Groot, Ruud Ursem, Ruud Groot, Jerry Kolk, Rik Deken, Patrick Neefjes, Tim van Dam, Arjan Schouten, Ruud Beers (Robert-Jan Jansen), Niels Kaan.

Share Button

Reacties zijn gesloten.