LSVV – VE 45+ 3-3

De eerste na de winter;

Allereerst wil ik iedereen een goed en sportief nieuwjaar toewensen als ik dat nog niet had gedaan op een eerdere gelegenheid. Zondag 20 januari was voor ons het begin van….. en gelijk ook het einde van….. Het was het begin van de voetbal na de winterstop en het einde van de najaarscompetitie. Eigenlijk een wedstrijd om niks omdat de nieuwe indeling al bekent is. Op een ijzig koude parkeerplaats verzamelden wij om 09.15 uur, puur mopperend hoe ze het in hun hoofd halen om ons te laten voetballen terwijl iedereen alleen aan schaatsen denkt.

Het bleek uiteindelijk geweldig mee te vallen want het (kunst)veld was goed bespeelbaar en het was in het zonnetje heerlijk weer. Dat alles nog wennen is bleek ook; de coach was zijn opstelling vergeten en Huib en Wally waren het ook vergeten??? dat ze moesten voetballen. Maar met 3 wissels waren we evengoed op oorlogssterkte.

Dan de wedstrijd, al gauw hadden wij een veldoverwicht wat nog niet resulteerden in kansen. Af en toe waren wij wat slordig in de passing waardoor we de tegenstander in het spel hielpen en zelfs de eerste grote kans was voor hun, maar ging gelukkig via de paal naast. Vlak daarna was het Douwe die een pass van #scoornietzovaakmeer op waarde wist te schatten en perfect de 0-1 binnenschoot. De 2-0 had voor rust ook nog moeten vallen maar het gebeurde niet en het had ook nog 1-1 kunnen zijn. Die viel net na rust en dat kwam omdat onze keeper van dienst vergat dat de bal gepakt mag worden door hem. Dat er nog veel mis ging wijt ik maar aan het gevoel dat er nog niet was na de winterstop. Dat was ook het geval bij de 2-1, foute ballen, onbegrip en missers waren er te veel. De 2-2 was typisch een geval van het zelfde als bij ons maar dan bij de tegenstander, een scrimmage een voorzet van Pieter en een fantastische e.d. Wederom namen wij het spel enigszins in handen en dat resulteerde uiteindelijk in de 2-3 van en d.m.v. een Sleepy op aangeven van Jorgensen. De 3-3 vlak voor tijd was weer onze eigen onkunde en een geval van de tegenstander ook wat gunnen, dom bal verlies en de driepunter was vervallen tot een draw….

Volgende week de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie(het lijkt wel pupillen voetbal) thuis tegen DTS de enige tegenstander die we niet hebben gehad in het najaar om…….. jawel 13.45 uur. Dus allemaal lekker uitgeslapen aan de start…… hoop ik. Tot zondag

De van het zonnetje genoten hebbende  coach

Share Button

Reacties zijn gesloten.