VE2 – Westfriezen 6-1

De dag van de wederopstanding

Zondag 9 december mochten we eindelijk weer de wei in en hoefden we niet naar kerstshows o.i.d. Na een regenachtige dag kregen we al vroeg bericht van de consul dat er gewoon gevoetbald kon worden. (gelukkig) En wij mochten tegen de kunstgras artiesten uit Zwaag de Westfriezen. Jaap gaf vlak voor de wedstrijd zijn plaats onder de lat over aan Wally. Beide niet 100% fit waarbij Wally aangaf het wel te willen proberen. Jaap nam de vlag weer ter hand en zo gingen wij deze wedstrijd aanvangen. De 10 overige gladiatoren komen misschien ook nog ter sprake in het verhaal.

Al snel bleek dat de Westfriezen alleen nog op kutgras (oeps sorry) kunstgras kunnen spelen want na dat wij ze flink onder druk zette beten zei van zich af door gejammer over onze mooie grasmat, en met ordinaire overtredingen waartegen de ref te weinig optrad. (maar dat zijn we inmiddels gewend) Patrick kreeg al snel een paar niet te missen kansen, maar hij deed het toch, of was dit subliem keeperswerk??? Feit blijft dat de openings treffer op naam kwam van #scoorbijnaelkeweek die na een mooie assist van Douwe, dat op waarde wist in te schatten en met een bekeken schot de 1-0 liet aantekenen. Zo doe je dat Jorgensen!!!! Deze Jorgensen kan blijkbaar snel leren want de 2-0 kwam van hem na een assist van Ries die de diepte was ingestuurd door Marcelino. Vlak voor de rust was het onze granieten Bassie die geblesseerd het veld moest ruimen en maakte plaats voor Marcel.

Tijdens de rust Ted eruit want die moest nog een wedstrijdje fluiten en Bob erin. Dit was zeker nog ff wennen want een spaarzame aanval van de gele lag zomaar bij Wally achter de lijn. Gezegd dient te worden dat het wel een hele mooie goal (schot) was. Hierna kwam een getergde Marcelino in beeld na zijn gele kaart in de 1e helft. Paul maakte een actie op de achterlijn en lag deze keer wel goed terug op Sleepy 3-1. De 4-1 maakte Douwe na een slimme vrije trap van ….. Sleepy. De 5-1 was van…… Sleepy na een assist van Patrick. En nog was de honger bij ons niet op, Ries uit een vrije trap 6-1. Hierna speelden we de wedstrijd professioneel uit. Nu zegt een ex coach tegenwoordig een hooligan vanuit het hete Egypte via de app dat we nog maar 1 punt mogen pakken uit 2 wedstrijden. Het zal mij benieuwen of dat lukt, in deze vorm nl. kunnen wij iedereen aan, te beginnen a.s. zondag de inhaal wedstrijd tegen DTS. 11 uur thuis. Tot dan.

Een opstandige coach???

Share Button

Reacties zijn gesloten.