WK Quiz 2018

Sam, Dirk en Nico Laan zijn de winnaars geworden van de zeldzaam spannende Slagerij Ruiter WK quiz”

Als het WK net zo spannend wordt als de Quiz dan hebben we nog een paar mooie weken te gaan. In een gezellige kantine met 14 teams van 3 man werd afgelopen vrijdag de grote WK Quiz gehouden.

De Slagerij Ruiter WK Quiz onder leiding van Stefan Oudeman en John Groot bestond uit 3 delen waarvan 2 schriftelijk. Een serie onmogelijke vragen stonden erop, waarop alleen de bloedfanatiekelingen het antwoord wisten.

Na de 1e ronde werden de tussenstanden doorgegeven en stonden Sjoerd Blom, Jochem Oudeman en Niels Laan (Team Blom) bovenaan, gevolgd door (Team Ursem) met Lex Ursem, Ruud Ursem en Chris Stap Deze 2 teams hadden een kleine voorsprong op een groep achtervolgers van 6 teams, er was dus nog van alles mogelijk.

Na de 2e ronde zouden de beste 3 teams doorgaan naar de finale. In deze 2e ronde bracht team Laan zichzelf terug in de top door bijna alle vragen goed te hebben.

Team Blom en Ursem bleven goed volgen, zodat de 3 finalisten bekend waren.

Daar begonnen de teams weer op 0 punten.

Er werden 16 vragen aan de teams gesteld die je kon opschrijven, het antwoord werd gelijktijdig om hoog gehouden zodat de overige deelnemers tot publiek gepromoveerd,  kon zien hoe de strijd zich ontwikkelde. Prachtig om te zien hoe dan weer het ene team bovenaan stond en dan weer het andere team. Na 16 vragen stonden De Lanen samen met de Blommen gelijk en lieten de Ursemmen op slechts 1 punt achter zich. Er waren maar liefst 8 extra vragen nodig om de winnaar te krijgen, het publiek ondertussen leefde mee en was muisstil op het moment van het stellen van de  vragen, wie krijgt dat voor elkaar om Zwaagdijkers stil te krijgen.

De laatste vraag was een benaderingsvraag, en die luide? Hoeveel WK doelpunten vielen er in 2014? Team Blom schreef 115 doelpunten op terwijl team Laan ook 115 doelpunten in gedachten had, maar door dat 1 van de broeders zei volgen mij zijn het er meer, schreef nestor Sam 116 op. En dat gaf de doorslag (Het juiste antwoord was 171). Laan 1, Blom 2 en Ursem 3.

Sam dankte namens de deelnemers uiteraard de sponsor van dit toernooi Slagerij Ruiter BBQ vlees, John en Stefan voor het in elkaar zetten van deze Quiz, Myrna en Leonie voor de telling, Margreet en Gea voor de hapjes en de borrels en de veld hoveniers voor het schoonmaken van de kantine. Hopelijk is Oranje er over 4 jaar weer bij maar als dat niet zo is hebben we een prima vervanger voor dit grootse festijn.

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.