Alcmaria – VE45+ 3-2

De dag dat we nog geen poule winnaar werden,

Zondag 20 mei had zomaar de dag kunnen zijn dat we poule winnaar hadden kunnen zijn, ware het niet dat……… We vertrokken goedgemutst richting Alkmaar om 10.15 uur. De smalle selectie had er zin in, Ted weer terug (gelukkig), mooi weer en een tegenstander waar bijna niemand ooit had gespeeld, behalve de coach (in zijn goede oude dagen) en Marcel, ooit 25 jaar geleden. Toen lag er geen parkeerplaats bij het veld en moest er geparkeerd worden bij de Meent. Zo ook nu gedaan ware het niet dat er nu een mooi parkeerplaats lag bij het veld, u kunt zelf wel raden wat dit voor commentaar opleverde aan het adres van ondergetekende. Maar na de kleedkamer betrokken te hebben was de stemming nog steeds opperbest en zo begon de wedstrijd ook onder deskundig toezicht van de hooligans die ook deze uitwedstrijd weer trouw bezochten. Na een aarzelend begin van beide kanten wierpen onze vets de schroom van hun af en zochten de aanval zoals zo vaak dit seizoen. Dit resulteerde in een prachtige 0-1 door DP op aangeven van Stefan die de bal op maat voor gaf waar DP hem in een keer op de slof nam en binnenschoot. Onze verdedigende organisatie stond nog niet na deze euforie toen de tegenstander al de 1-1 had gerealiseerd. Niet bij de pakken neer zitten is dan ons motto. Voor er 10 minuten om waren was het al weer 1-2 voor ons en ook deze goal was prachtig, dit keer van onze eigen keuken kampioen. Op een mooie paas van Ries wist ook Paul de bal op het juiste moment en manier te raken, 1-2. Hierna ging de wedstrijd over en weer maar de kansen waren voor ons wel beter. Zeker toen de vakantieman (onze aanvoerder) een niet te missen kans kreeg om in twee wedstrijden achter elkaar te scoren, waar missen moeilijker was dan raak te schieten faalde onze Janneman jammerlijk, helaas. Dit kon ons nog wel eens lelijk opbreken. Vlak voor rust viel de 2-2 uit een lob over Wally heen.

Tijdens de rust bleek DP een dusdanige blessure te hebben opgelopen dat verder spelen geen zin meer had. Dus Jaap er voortijdig in voor een lang kwartiertje. Bij de tegenstander was na rust een f pupil de vlaggenist en de scheids had daar een blind vertrouwen in want iedere keer als dat kereltje met de vlag speelde floot de verder wel goede fluitist van dienst. Maar een keer maakte de hooligans hun naam waar door met alles wat mogelijk was hun ongenoegen te uiten bij een onterecht afgekeurde goal van ons. Het had gewoon 2-3 moeten zijn maar dat werd het dus niet. Het werd wel 3-2 door mis tasten van onze verdediging, (Jeroen) en verder gebeurde er niet veel meer. Beide ploegen snakten naar het einde van de wedstrijd en het seizoen. Gezien de smalle selectie van vandaag en het afscheid van Stefan is er wel degelijk noodzaak tot aanvulling, dus denk en verzin allen hoe we dit kunnen oplossen. Nieuw, vers bloed is meer dan welkom.

Al met al is het denk ik toch een leuk seizoen geweest waar ik met plezier jullie coach mocht zijn, staat ons nog te wachten de jaarlijkse veteranen dag waar ik nu al naar uitkijk, 30 juni is de dag. (Bie daer). Verder dank ik jullie voor jullie inzet dit seizoen, zal het op veteranen dag nog wel ff doen en wens ik jullie een prachtige zomer/vakantie toe en zie jullie wel weer zo nu en dan.

 

Met de groeten van een coach die van alles genoten heb.

Share Button

Reacties zijn gesloten.