SVIJ VE – Zwaagdijk VE 2-3

Zondag 11 februari, de dag dat in zuid Nederland en in Zwaag de handjes omhoog gaan voor het carnaval, ook de dag dat in Zuid Korea de handjes omhoog gaan voor Sven the man, zal dat ook de dag zijn dat de handjes omhoog gaan in IJmuiden waar de Zwaagdijker veteranen een einde maakte aan de winterstop die extra lang was door de afgelastingen voor de kerst, dus het was afwachten hoe de spieren onderhouden waren tijdens dit lange reces. En u heeft het al gelezen IJmuiden??? Jazeker een nieuwe onbekende tegenstander helemaal aan de andere kant van het Noordzee kanaal voorwaar een hele onderneming. Gelukkig waren we met genoeg spelers waar het er ff naar uitzag dat het weer erg krap zou worden. Paul draaide zijn afbericht terug en Hans kwam ons weer versterken (is eigenlijk gewoon weer one of us) Met zijn 14 nen gingen we het avontuur tegemoet. Dat blijkt ook uit het feit dat de 4 auto’s allen een eigen route uitstippelde maar gelukkig allemaal op het zelfde (juiste) punt uitkwamen. Een gastvrije ontvangst viel ons te dele en na de koffie verkleden en de warming up aanvangen. Gelukkig lieten onze trouwe supporters (de hooligans) ons niet in de steek en waren gewoon ter plaatse met een route die wij er ook nog niet hadden. Hieruit blijkt; alle wegen lijden naar IJmuiden.

Er was deze middag?? (jazeker ook deze verrassing hadden we) een stevige bries recht over het veld en we begonnen met de wind in de rug. Dit leidde tot een groot overwicht maar de bal waaide steeds over of naast het doel, de keeper van SVIJ had het druk met ballen ophalen van het achter gelegen terrein. En dan zal je zien dat de tegenstander ook altijd een of meer kansen krijgt. Bij een dot van een kans zagen we de bal al in het doel verdwijnen maar onze timmerende doelwachter dacht er anders over en met een katachtige redding wist Wally het doel schoon te houden. Bij een spaarzame goede aanval want er ging bij ons veel mis, waren Sleepy en de Italian op elkaar aangewezen en dat ging goed. De bal kwam gelukkig bij Mars voor zijn “zwakke” rechter en daarmee had hij niet de kracht om de bal over te schieten maar mooi in de kruising. 0-1 en ook de rust stand.

De wissels Elco en Paul erin en Nico en Hans maakten vrijwillig plaats. Heel veel beter werd het niet, maar ook de tegenstander profiteerde niet echt van het wind voordeel, tot…… onze vakantieman de 0-2 had moeten maken. Daarna zakte bij ons alles weg, het was een tijdje echt slecht wat resulteerde in de 1-1 na een scrimmage waarbij Wally nog 3 x redding wist te brengen was de 4e poging te machtig. De 2-1 zagen we ook aankomen vanaf de dug-out, er ging gewoon te veel mis, foute passes en aannames gaf de tegenstander de voorsprong. Na de omzetting van 4,4,2 naar 4,3,3 duurde het ff om te wennen maar al gauw was er een mooie combinatie tussen Jan en Stefan waarbij Paul het eindstation was en een mooie verdiende gelijkmaker binnen schoot 2-2. Met Jaap als invaller langs de lijn klaar om in te vallen begon het bij ons allengs beter te lopen en Marcelino mocht zijn 2e van deze dag binnen schieten met zijn ”goede” been 2-3. We beleefden nog enkele hachele momenten van de opportunistische tegenstander maar we hielden de boel heel. En omdat wij van de IJmuidenaren hadden gewonnen trakteerden zei ons op een biertje in de kleedkamer. Je make wat mee zover van huis. Dus de punten mee naar huis en hopelijk weer beter in vorm voor volgende week als de KGB ons een bezoek brengt. 11.00 uur thuis

Een  uiteindelijk tevreden coach.

Share Button

Reacties zijn gesloten.