Zwaagdijk 1 – RKEDO 1 3-2

Op zondag 15 oktober mochten de mannen van Zwaagdijk de mannen van RKEDO ontvangen op het complex van Zwaagdijk. De week ervoor had Zwaagdijk alweer onnodig punten verlies geleden en was er nou wel klaar mee, al dat verliezen. Zwaagdijk wist dat tegen een tegenstander als EDO punten te pakken zijn, maar dat dachten ze de afgelopen 2 weken ook. Toch waren ze erg gedreven om nu voor het thuispubliek te laten zien dat er nog hoop is voor het komende seizoen.

Aan het begin slaagde de pupil van de week er helaas niet in om het eerste doelpunt voor Zwaagdijk te maken en we begonnen dus gewoon met 0-0. Zwaagdijk begon scherp en zette veel druk op de verdediging van EDO. De eerste kansen in de wedstrijd waren dan ook voor Zwaagdijk, deze kansen konden alleen niet het net vinden in het eerste kwartier. Aan de andere kant van het veld lukte het wel in 1x, EDO wist met hun eerste echte kans het net te vinden en kwam daarmee op voorsprong, 0-1.
Toch lieten de mannen van Zwaagdijk dit keer niet de koppen hangen en gingen gewoon door met het spel dat ze speelde. En nog niet heel veel minuten later maakte Hein Boon op fraaie wijze de gelijkmaker vanuit een terugvallende bal, 1-1.
En voor dat de wedstrijd halverwege was lukte het Nils Dekker ook nog om een corner in één keer het doel in te draaien en daarmee Zwaagdijk op de verdiende voorsprong te zetten. Met rust stond het dus 2-1.

Ook de tweede helft werd er fel begonnen door Zwaagdijk en dat loonde zich in een snelle uitbreiding van de voorsprong. Ruud Beers wist na een sterke actie van dichtbij de bal langs de keeper te werken, 3-1.
Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld want de mannen van EDO begonnen de druk op te voeren op Zwaagdijk en wisten daardoor al redelijk snel weer dichterbij te komen. Na wat onhandig uitverdedigen van Zwaagdijk kwam de spits in het zestienmetergebied aan de bal en wist deze beheerst in het doel te werken, 3-2.
Gelukkig heeft Zwaagdijk na deze actie de scherpte weer opgepakt en ook voorkomen dat EDO ook de gelijkmaker nog zou maken. Zwaagdijk had zelf ook nog een paar grote kansen om de wedstrijd op het slot te gooien, maar ook Zwaagdijk slaagde er niet meer in om te scoren. Vlak voor het einde gaf de spits van EDO de keeper van Zwaagdijk nog een harde trap tegen het gezicht en moest met rood vertrekken, gelukkig mankeert de keeper van Zwaagdijk niks.

Zo is de wedstrijd geëindigd in 3-2 en bleven alle punten in Zwaagdijk. Volgende week speelt Zwaagdijk weer thuis en krijgen ze het Hoornse Always-Forward op bezoek. Ook hier gaat Zwaagdijk de punten thuis te houden. Uiteraard gaan we ervan uit dat de supporters weer net zo aanwezig zullen zijn als afgelopen zondag.

Share Button

Reacties zijn gesloten.