Zwaagdijk 45+ – VVW 45+ 5-2

5e Aflevering, een noot v/d coach

Vandaag 8 oktober was de dag van de derby tussen de veteranen van Zwaagdijk en die van Wervershoof. Gezien de voorgaande jaren zouden wij de boven liggende partij moeten zijn, maar dat is geen garantie. Met een behoorlijk uitgedunde selectie kwamen we rond de klok van 10.15uur in de kantine samen; de afwezigen; Walter en Elco geblesseerd, de Vakantieman deed zijn naam eer aan, en Marcel die zong het hoogste lied (ook dat moet doorgaan) Van degene die er wel waren was er 1 een beetje nerveus want die dacht om 10.30 uur dat VVW  wel niet meer zou komen. RZ was zo gespannen dat ie zijn inloop shirt gewoon in de wastas stopte. Toen daar de 1e VVW ers kwamen gingen we snel verkleden, en er heerste een goede ontspannen sfeer behalve bij ene eerder genoemde RZ. Bas was (weer) reserve maar vroeg zich af of het nu wel doorging, de vraag neergelegd bij Jeroen en ja hoor het loerijzer was hersteld, dus ja Bas, reserve.

De wedstrijd was een beetje zoals verwacht met een sterker Zwaagdijk, maar de doelpuntjes wilden niet vallen. Diverse kansen en kansjes werden gemist of net niet goed uitgespeeld, maar geduld is een schone zaak. Na 12,5 minuten vond (pelle, Kuyt,Jorgensen, Kindvall) uit een goede aanval het net. 1-0. Dan ga je in de dug-out iets rustiger zitten en leunt achter over in de afwachting van meer goals. Die kwam er ook alleen in het verkeerde doel. 1-1. Potver……. Wat is dit??? Ff scherper boys, dit was niet nodig.

In de rust stevige ingreep van de coach, Bas erin, Ted op de bank, andere omzettingen en we gaan er potverdikke wel voor de 3 punten. En zoals altijd, de aanvallende partij die de bal er niet inkrijgt, lat en paal werden menigmaal gegeseld of net aan de verkeerde kant gepasseerd,  krijgt de deksel(bal) op de neus 1-2. VVW rekende zich al rijk door alle manschappen naar achter te halen om deze aanstaande overwinning met hand en tand te verdedigen, maar daar hadden ze zich toch stevig in vergist, want op dat moment kwamen bij ons de beste krachten los. Stefan van net buiten de 16, 2-2. Jaap erin als breekijzer en zie, daar had Wervershoof niet van terug; RZ met al zijn frustratie; 3-2 het net zijn ze nu nog aan het repareren. Paul met bekeken lob/schot 4-2 en ook Douwe eindelijk raak na een hands??? Bal de eindstand 5-2. Uiteindelijk viel de uitslag mee maar het koste wel veel moeite. Na de wedstrijd ff mooi gezeten om te vieren dat Jeroen 55 was geworden en dat ie OPA wordt. Volgende week naar de koploper DTS. Vertrek om 09.00 uur vanaf ons clubhuis tot dan.

 

Een opgeluchte coach

Share Button

Reacties zijn gesloten.