Westfriezen 35+ – Zwaagdijk 45+ 3-1

EEN NOOT VAN DE COACH;

Afgelopen zondag (3-9-17) de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en gelijk een pittige, tegen de nieuwe veteranen van Westfriezen 35+.

Vooraf onder het genot van een bakje pleur de eerste bespreking/taak verdeling van dit seizoen; aanvoerder: de vakantieman en hup een nieuwe aanvoerdersband die trouwens niet zo lekker past, de (nieuwe) ballen; Marcel en hup een nieuwe ballenpomp, de was; en nee geen hup een nieuwe wasmachine maar een vertrouwd adres; Margareth en Peter, een nieuwe regelateur voor de oud papier en kantine beurten en de beheerder van de pot(knip); Pieter, misschien moet er een nieuwe knip komen want deze is wel erg vaak leeg. Een nieuwe coach; Peter en 2 nieuwe spelers; Wammes en Walter.

De voorbereiding; de nieuwe keeper Walter was nog niet zo in z’n nopjes met de nieuwe kleding en handschoenen en begon in zijn eigen vertrouwde pakje aan dit seizoen, de andere nieuweling van 60+ begon nog ff als vlagger. De wedstrijd stond onder leiding van de oudste man op het veld en die had er zin in, hij wilde 3 kwartier per helft spelen, gelukkig konden wij dat terug onderhandelen tot 35 minuten, toch te gek dat zoiets ook al een probleem kan zijn, een half uur is mooi genoeg!!!

De wedstrijd begon onder  een stralende zon, en zo was ons spel ook; zonnig. Er werdt gewoon heel goed gespeeld en de jochies uit Zwaag konden er niet doorheen komen bij ons. Dat ze toch op 1-0 kwamen lag niet aan hun maar meer aan ons wij misten de kansen en zij kregen 1 doelpuntje van onze nieuwe Keeper, waarschijnlijk omdat de handschoenen toch al wat belegen waren. Westfriezen was nog zoekende en wisselde er vrolijk op los, maar toen wij de eerste wissel toepaste ging die ene bejaarde helemaal los, dus toch maar een wissel gewoon melden aan hem. Onze 2e wissel was van korte duur; de vlag werd overgenomen door oud coach Cees zodat Wammes ook zijn debuut kon maken in ons sterren ensemble, 1 geweldige actie, en 2 minuten later was dat debuut ook weer klaar. Met een spierblesure op een twijfelachtige plaats zocht Willem de dugout weer op, en daarvoor was zijn vrouwtje vroeg uit bed helemaal naar Zwaag gekomen!!!

De 1-0 ruststand was helemaal niet onverdienstelijk van ons, als we de kansen hadden benut was het gewoon 2 of 3-1 voor ons geweest. Er was dus geen aanleiding voor harde woorden in de rust, maar gewoon op de ingeslagen weg doorgaan. De 2-0 van hun was de genadeklap voor de strijders van de rood-witte brigade. De wedstrijd kabbelde naar het einde; Wally wist uit een hoekschop nog de eer te redden 2-1 en de ref van dienst wou ook nog ff opvallen door Cees te negeren die een buitenspel geval constateerde waaruit  het 3-1 werd. Jammer dan, als je vindt dat je uit de middencirkel er beter voor staat als de grens op een lijn.

Al met al een leuke oefenpot want zo moeten we het maar beschouwen, beker wedstrijden tegen de 35+ mannen. Of de komende wedstrijd tegen SEW 35+ doorgaat is op dit moment twijfelachtig maar daarover krijgen jullie bericht via de APP.

Tot Zondag?? En anders tot ziens.

Een tevreden coach. (over het spel dan)

Share Button

Reacties zijn gesloten.