Zwaagdijk 1 – Devo58 1 1-0

Zwaagdijk heeft nog een kans om in de 4de klasse te blijven. Zwaagdijk is geplaatst in een poeltje van 3teams dat zijn OSC, devo58 en Zwaagdijk. De nummers 1 en 2 van dit poeltje spelen volgend jaar 4de klasse. Zwaagdijk zou dus goede zaken verrichten om vandaag te winnen van Devo58 uit Amsterdam. Zwaagdijk trainer Kees Broers had ik het begin van het seizoen er niet op gerekend dat we nacompetitie moesten spelen dus die was op vakantie naar Egypte. In plaats van Kees hadden we vandaag Arjan Schouten als trainer. Bij Zwaagdijk zijn Klaas Schouten en Remmert Neefjes geblesseerd dus die deden niet mee vandaag. Tijdens de warming up viel Keesjan Schouten uit daarvoor kwam Sven Ursem in de plaats. Ruud Beers was er vandaag wel weer bij. Hij was weer terug van zijn werk(vakantie) uit Curaçao.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was devo58 de bovenliggende ploeg. Zwaagdijk was nog een beetje zoekende hoe ze moesten spelen. Na 10 minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd. En creëerde ze allebei wat kleine kansjes maar ze waren niet echt gevaarlijk. Tot dat we later in de eerste helft zaten toen kreeg Zwaagdijk grotere kansen en creëerde Devo58 zo goed als niks meer. Zo zat Ruud Beers een paar keer wel heel dichtbij een doelpunt. Voor de rest gebeurde er de eerste helft niet zo heel erg veel. Zwaagdijk stond goed te verdedigen en anders was Robert Jan er nog om de bal te keren.

In de rust werd Zwaagdijk duidelijk gemaakt dat we beter met de kansen om moesten gaan. We moesten er voor vechten met ze allen. De punten moesten vandaag gewoon in Zwaagdijk blijven.

De tweede helft ging Zwaagdijk er meteen vol voor. Dat relateerde al gauw in goede kansen van Zwaagdijk. Na een kwartier spelen bracht Ruud Ursem een afgeslagen corner terug voor het doel waar Ruud Groot het de keeper lastig maakte die daardoor de bal los liet en zo kon Ruud Beers de bal binnen tikken. 1-0 voor Zwaagdijk. We wisten dat er vanaf dit moment rare dingen konden gebeuren. Devo58 ging namelijk heel agressief spelen. Op het eind van de tweede helft was Devo58 bijna alleen maar aan het aanvallen en wij verdedigen. Het lukten ze niet om grote kansen te creëren. Zwaagdijk kon af en toe counteren maar dat leverde ook niks op. Vlak voor tijd kreeg Devo58 een vrije trap op de rand van de zestienmeter. Deze vrije trap kwam tegen de lat, dat was hun grootste kans van de tweede helft. Al snel daarna floot de scheidrechter af.

Na de wedstrijd moesten er ook penalty’s genomen worden. Ieder team moest er vijf nemen. Robert Jan was in top vorm want die hield 3 van de 5 penalty’s. Zwaagdijk miste er maar eentje zo won Zwaagdijk de penalty’s ook met 4-2.

Donderdag 8juni speelde Devo58 en OSC tegen elkaar. Dat won OSC met 6-0. Dus Zwaagdijk blijft volgend jaar definitief in de 4de klasse voetballen. De wedstrijd komende woensdag tegen OSC moet nog wel gespeeld worden, maar het gaat helemaal nergens meer om. Dat geeft een goed gevoel zo voor de kermis.

Opstelling Zwaagdijk:

Robert-Jan Jansen, Patrick Neefjes, Rick Deken, Hein Boon, Sven Ursem(Jasper Buis), Jan Komen, Keir Dekker, Nils Dekker(Nick van Straalen), Ruud Beers, Ruud Ursem en Ruud Groot.

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.