Zwaagdijk 1 – SDOB 1 2-4

Het was 21 mei 2017 om precies te zijn 370 dagen nadat Zwaagdijk 1 promotie wist af te dwingen naar de 4de klasse. Helaas moet er de komende weken gestreden worden om volgend jaar in deze klasse actief te blijven. Dit is te realiseren door over twee wedstrijden de betere te zijn tegen SDOB uit Broek in Waterland die dit seizoen actief is geweest in de 5e klasse B en hier tweede is geëindigd.

Zwaagdijk 1 had  een goede week achter de rug. Vorige week werd er gewonnen van RKEDO en met twee fanatieke trainingen plus een  uitje naar de plaatselijke voetbalclub uit Volendam stonden alle neuzen dezelfde kant op. De selectie bestond uit zeventien spelers waarvan Robert jan Jansen, Jasper Buis, Rick Deken, Hein Boon, Keesjan Schouten, Patrick Neefjes, Klaas Schouten, Keir Dekker, Nils Dekker, Ruud Groot en Ruud Ursem in de basis starten. Op de bank namen Jan Komen, Sven(slaapkop) Ursem, Nick van Stralen, Remmert Neefjes en Aron Verdonk plaats. Vooral de laatste naam verkeerd in bloedvorm. Zo gaf hij bij RKEDO de tegenstanders het nakijken door alleen maar panna’s te geven. Ik denk dat dit komt door de hoge bloemkool prijzen.

Voor de wedstrijd werd erop gehamerd dat we er kort op moesten zitten en vol druk zetten. Helaas gebeurde dit niet en kreeg Zwaagdijk na veertien minuten een tegengoal. Bij dit doelpunt werd Hein Boon op de achterlijn aan zijn schouder naar de grond getrokken en kon de speler zo door lopen en de 0-1 maken. Hein Boon vroeg aan scheidsrechter Dingerdis waarom dit geen overtreding was en kreeg als respons dat dit een schouderduw was. Ik ben van mening dat voetbal en judo totaal verschillende sporten zijn aangezien de ippon worp van Dennis van der Geest hier dicht bij in de buurt kwam.  De scheids gaf aan dat hij het mannetje van de dag was en dat hij alles bepaalde. Om dit nog even te bevestigen kreeg Hein Boon bij de eerst volgende overtreding direct een gele kaart. Dit was overigens het enigste sprintje van de arbiter want hij kon hier laten zien dat hij het mannetje was. Hierna bleef hij 60 minuten in de middencirkel staan.  

Voor de rust kreeg Zwaagdijk 1 nog twee tegendoelpunten om de oren. Dit had de ploeg helemaal aan zichzelf te danken doordat het veel ruimte weggaf en nergens kort op zat. Hierdoor ging Zwaagdijk met een 0-3 achterstand de rust in. Door de wanvertoning staat SDOB zeer terecht op 0-3 voorsprong.

In de rust werden Ruud Ursem en Jasper Buis gewisseld en kwamen Jan Komen en Nick van Stralen het veld op. Zwaagdijk ging achterin één op één spelen en dit resulteerde al na 4 minuten in een doelpunt. Nils Dekker wist net als op de zaterdagavond weer eens te scoren. Zijn broer Keir Dekker zet drie minuten later de 2-3 op het scorebord. Zwaagdijk begint er in te geloven en iedereen gaat er vol voor. SDOB wordt alleen gevaarlijk uit corners en echte kansen bleven uit.

Helaas wist de scheidsrechter de wedstrijd helemaal naar zijn hand te zetten door Keir Dekker een rooie kaart te geven nadat hij iemand vastpakte op de middenlijn. Er was helemaal geen sprake van een doorgebroken speler en ook geen harde overtreding. Een gele kaart had de scheidsrechter kunnen geven omdat de aanval van SDOB verstoord werd. Het argument van de scheidsrechter was dat er totaal geen sprake was om de bal te spelen. Echter vijf minuten eerder gleed een speler van SDOB vol door op de enkel van Rick Deken dit terwijl de bal allang weg was en dit werd slechts met geel bestraft. Door deze beslissing was de comeback van Zwaagdijk gestrand. Met als kers op de taart dat SDOB nog een penalty tegen kreeg waar de 2-4 uit werd gemaakt.

Hierdoor staat Zwaagdijk 1 volgende week een zware wedstrijd te wachten om achterstand om te buigen. Zwaagdijk heeft dit helemaal aan zichzelf te danken maar de scheidsrechter hielp ook niet echt mee. Zoals het NHD beschreef: “Scheidsrechter voorkomt comeback van Zwaagdijk”. Kom volgende week dus allemaal naar SDOB om Zwaagdijk aan te moedigen. Er moet met drie doelpunten verschil gewonnen om lijfsbehoud veilig te stellen.

Opstelling Zwaagdijk:

Robertjan Jansen, Jasper Buis (Jan Komen 45), Rick Deken, Hein Boon, Keesjan Schouten, Patrick Neefjes, Klaas Schouten, Keir Dekker, Nils Dekker(Aron Verdonk 80), Ruud Groot en Ruud Ursem (Nick van Stralen 45).

Share Button

Reacties zijn gesloten.