Sporting Andijk – Zwaagdijk VE 1-3

Zondag 26 maart  2017 een mooie zonnige dag waarbij de veteranen van Zwaagdijk het moesten opnemen tegen het altijd lastige Andijk. Er waren zoals gewoonlijk weer heel wat  wisselingen.

Jeroen afwezig, Marcelino en Marcel overbodig,  Paul een zere Dirk, Douwe een zere teen etc. Met een selectie van 14 man gingen we op weg. De stemming zat er goed in met name Paul had het hoogste woord. Hij had weer  het één en ander meegemaakt in Katwijk. Paul  was met mister Feyenoord Dirk Kuijt op een galafeest geweest.

Paul heeft last van Kuit

Nou dat heeft onze Dirk geweten. In de kleedkamer vertelde Pieter dat keeper Peter aan de beurt was voor een wissel. Walter werd de keeper. De wissels waren Marcel en Peter.

De wedstrijd: een gemotiveerd Zwaagdijk  zette direct druk op de helft van Andijk wat al gauw resulteerde in een 0-1. Stefan stuurde een splijtende pass  die door Kuijt op waarde werd geschat , in één keer controleerde hij de bal en wist de keeper te verschalken. Hierna een slordig Zwaagdijk.  Andijk  nam het veldoverwicht over.  Nico  moest het veld verlaten. Een speler van Andijk belandde op zijn voet waarbij hij deze verzwikte.  Marcel kwam ervoor in de plaats.

Hierna viel Stefan geblesseerd uit. Net twee diepe ballen gegeven maar de hamstring liet het afweten. Nu moesten we schuiven. We hadden de overbodige mensen toch nodig. Gelukkig hadden ze de spullen mee. Marcelino maakte het team weer compleet.  Hierna waren er twee spelers die hun voetzolen compleet stuk liepen. Mannen ook schoenen hebben aandacht nodig.  Andijk kwam op gelijke hoogte. Een fout bij ons in de verdediging was hier ten grondslag van. Andijk rook bloed. Vele kansen werden door Andijk niet benut.

 In de rust was het een wisseling van schoenen. Op welke maat schoen Jan en Elco,  speelden maakte niet uit. Een donderspeech van onze coach was niet aan dovemansoren besteed. Zwaagdijk zette direct druk en wist de wisselvalligheid van de 1e helft om te zetten in agressiviteit en werklust in de2e helft. Dit resulteerde in een voorsprong.

Zwaagdijk kwam door Kuijt op 1-2. Vanuit achter werd er door Ted opgebouwd, vervolgens een pass  naar Kuijt, die speelde naar Marcellino die vervolgens de bal weer door speelde op Kuijt die net iets eerder bij de bal was dan de keeper.

Andijk wist het niet meer.  Zwaagdijk kreeg kans op kans. Met name Kuijt heeft zijn  (paalangst) nog niet overwonnen. Hij schoot wederom van dichtbij op de paal. Marcelino raakte twee keer de lat en ook Douwe wist het aluminium te raken.  Richard deed het beter. Hij schoot een vrije trap binnenkant paal erin. 1-3.  Dit was ook de eindstand.  Mannen een zeer knappe teamprestatie met als man off the match Marcel H.

Share Button

Reacties zijn gesloten.