Always Forward JO19 – Zwaagdijk JO19 5 – 0

12 maart 2017

Afgelopen zondagmiddag stond de wedstrijd Always Forward JO19-4 – Zwaagdijk JO19-1 op het programma. Op deze zonnige middag betrad een uitgebrakt Zwaagdijk het veld, aangezien het al half 4 s ’middags was. Het normale kater excuus kon deze week dus niet worden gebruikt door de jonge goden van Zwaagdijk.

Onder toeziend oog van teamfotograaf Mees Laan en harde kern supporter Huub Sijm begon Zwaagdijk fel aan de wedstrijd. Hieruit kwamen echter geen grote kansen voort. Door de toenemende druk van Always Forward werd Zwaagdijk steeds verder op de eigen helft gedrukt. Dit resulteerde in steeds grotere kansen voor de heren uit Hoorn. Ondanks enkele goede verdedigende acties van de Zwaagdijkse verdediging en enkele knappe reddingen van keeper Nick Pronk was een tegendoelpunt niet te vermijden. Vanuit een corner maakte Always Forward de 1-0. Hierna volgde voor rust nog de 2-0 en de 3-0. Op slag van rust werd Dennis Vijn 20 meter voor het doel van Always neergehaald en mocht Mark Blom aanleggen voor een vrije trap. Deze gooide hij voor het doel wat resulteerde in een kop kans van Jacco Wiering, maar deze bal kon makkelijk gekeerd worden door de keeper van Always Forward.

Na de rust probeerde Zwaagdijk vooral de schade beperkt te houden, wat voor lange tijd lukte. Laat in de 2e helft kon een moegestreden Zwaagdijk de aanvallen van Always niet meer keren, wat resulteerde in een 5-0 eindstand (Op voetbal.nl staat de stand 6-0 vermeld, dit is een grote leugen!) .Wel werd Zwaagdijk nog eenmalig gevaarlijk, wederom uit een vrije trap. Een goede kopbal van Jim Steneker werd met moeite gekeerd door de vijandige keeper. Volgende week staat de kraker tegen Westfriezen op het programma. Een wedstrijd die moet worden gewonnen. Dit betekent op tijd naar bed voor de vedettes en eenmalig het bier laten staan.

Geschreven door: Koen Blom

Share Button

Reacties zijn gesloten.