Always Forward – VE2 2-2

Verslag van de wedstrijd: Always Forward vet – vv Zwaagdijk vet op 5 februari 2017

Helaas was de schrijver van dit stukje de eerste helft afwezig, omdat hij er voor moest zorgen dat de Vaktentoonstelling, van 16 t/m 19 februari a.s. in de hallen van Proeftuin Zwaagdijk en op zaterdag 18 en zondag 19 februari voor iedereen gratis toegankelijk, er straks weer prima bijstaat.

De vrijgekomen ruimte op het scherm zal ik benutten om in het kort uit te leggen hoe vanaf nu het wisselsysteem werkt:

De uitgangspunten zijn:

  • De spelerslijst staat op alfabetische volgorde van de achternaam.
  • We beginnen bij de B van Karel en eindigen met de Z van Richard.
  • Bij een spelersaantal boven de dertien blijven de boventalligen thuis of reizen mee als supporter.
  • Voor de zekerheid moeten de ‘supporters’ wel hun spullen meenemen.
  • Een dergelijke onvrijwillige reservebeurt telt voor 2.
  • Een normale reservebeurt (1 helft) of niet kunnen spelen vanwege blessure, vakantie, etc. telt voor 1.
  • Een keepersbeurt telt als 1 reservebeurt.
  • Als je niet kan spelen geef je dit door via de veteranen app in de week voor de wedstrijd, uiterlijk vrijdagavond 18.00 uur.
  • Met Excel wordt precies bijgehouden wie hoeveel reservebeurten heeft gehad en wie aan de beurt is.

De eerste helft bleef het 0-0. Niks gemist dus, of juist daardoor wel.

De tweede helft begonnen we met een goed gevulde supportersbank en Patrick had een goede opstelling in elkaar gezet. Er werd aanvallend gespeeld en er werd goed en snel getikt. AF daarentegen moest het vooral van de lange ballen hebben. Een van die ballen ging via Ted dacht ik over de achterlijn, corner. Helaas hebben wij geen koppers maar hunnie wel,  1-0.

Hier werden we echter niet zenuwachtig van en we bleven ons eigen aanvallende spelletje spelen. Een lange pass van Stefan bracht een doorgebroken Marcelino in het 16-metergebied van AF. Hij legde terug aan de snel meegekomen Stefan die de bal keurig achter de keeper wist te plaatsen, 1-1. Hierna bleven we druk zetten. En un momento dado stond de achterhoede van AF een beetje te treuzelen met de bal. Douwe greep zijn kans, wist de back de bal te ontfutselen en ging recht op de keeper af, 1-2.

Op naar de 3-1 zou je zeggen, want weer zo’n goede aanval van ons. Stefan geeft de bal op Marcelino in de 16, die daarop ondersteboven wordt gelopen door de achterhoede van AF. De scheids fluit en Ted loopt al naar de stip om een penalty te nemen. Groot echter was de verbazing toen de scheids (op appèl van de grensrechter) in plaats van een penalty te geven, aangaf dat  hij floot wegens vermeend buitenspel van een andere Zwaagdijker. Daar vlagde de grens immers voor. Geen penalty dus. Ik laat het graag aan de voetbalquizkenners over: Was dit een juiste beslissing van de scheids of niet?? Ik lees het graag in het volgende verslag.

De laatste 10 minuten waren mooi om te zien, maar langzaam maar zeker kreeg AF toch weer wat meer overwicht. Een nieuwe corner was het gevolg. En waar we bang voor waren gebeurde: vlak voor tijd werd de 2-2 binnengehaald door onze Horinese vrienden. Dit ging gepaard met een full body check op de verder prima invallende keeper Walter, maar hier zag de scheids jammer genoeg geen overtreding in.

 

Einde

Share Button

Reacties zijn gesloten.