Sp. Andijk – Zwaagdijk 3-0

Zowel Sporting Andijk als Zwaagdijk wisten in de eerste seizoenshelft slechts negen punten te verzamelen, waarmee de plekken voor nacompetitie tegen degradatie werden bezet. Het belang van deze wedstrijd was dan ook groot, al is dit gek genoeg niet vaak terug te zien op het veld. Ballen worden vaak zomaar ingeleverd en ook de verwachte strijdlust is aan beide kanten maar mondjesmaat aanwezig.

Het resulteert in een gezapige eerste helft, waarin de hoogtepunten schaars zijn. Sporting Andijk-aanvoerder Chris Schuitemaker krijgt na een kwartier spelen de grootste mogelijkheid als hij ineens oog-in-oog komt te staan met Zwaagdijk-doelman Robert Jan Jansen. Schuitemaker schiet de bal echter recht op het lichaam van de uitgekomen keeper. Aan de andere kant is Zwaagdijk-aanvaller Nils Dekker vlak voor rust nog gevaarlijk, maar zijn inzet scheert via de lat over het doel van goalie Peter Ligthart.

Zwaagdijk-trainer Kees Broers heeft na afloop wel een verklaring voor de matige vertoning van zijn ploeg. „We hebben gewoon amper kunnen trainen de afgelopen weken, eigenlijk helemaal niet. Daardoor kwamen we met name op conditioneel vlak gewoon tekort in de slotfase. Dat is natuurlijk het voordeel van zo’n kunstgrasveld hier, daarmee kun je gewoon bijna altijd voetballen.”

Toch is dat niet het enige waar hij mee kampt. „Als je ook weer ziet wat ik vandaag moet missen. De één is geblesseerd, de ander geschorst, weer iemand anders op vakantie. Dat is voor een club als Zwaagdijk gewoon heel moeilijk op te vangen. Al kan ik mijn jongens vandaag verder niets verwijten hoor. Ze hebben keihard geknokt, maar het zat er gewoon niet in.”

Aan de zijde van de thuisploeg is de stemming uiteraard een stuk beter. „Dit is echt super. Het was weliswaar een rommelige wedstrijd, maar op dit moment maakt het even niet uit hoe de punten worden binnengehaald”, zegt Sporting Andijk-trainer Arno Hulspas. „En met de inbreng van Lex en ook Sjoerd Blom zijn we uiteraard hartstikke blij. Alleen de kans is groot dat het tweede volgende week gewoon speelt, dus dan zullen er weer andere jongens moeten opstaan.”

Nu zijn het in ieder geval de routiniers die het doen. Ursem breekt een kleine twintig minuten voor tijd de ban door op aangeven van Bram Blom beheerst de openingstreffer binnen te schuiven. Vlak voor tijd schiet hij na goed doorzetten van Chris Schuitemaker ook zijn tweede tegen het net. Het slotakkoord is even later nog voor Marc Tromp. Hij wordt bediend door de opgekomen Sjoerd Blom en krult de bal fraai achter de kansloze Jansen.

Sporting Andijk-Zwaagdijk 3-0.

73. Ursem 1-0, 87. Ursem 2-0, 90. Tromp 3-0.

Sporting Andijk: Ligthart, T. Schuitemaker, Groot, S. Blom, Burgers, B. Blom, C. Schuitemaker, Kay (90+1. B. Rood), R. Schuitemaker (82. Tromp), Ursem, Koning (90+2. J. Rood).

Zwaagdijk: Jansen, Neefjes, Boon (20. Komen), S. Ursem, Kees Jan Schouten, Klaas Schouten, K. Dekker (80. Verdonk), Van Straalen, Sijm, R. Ursem (60. Buijs), N. Dekker.

Share Button

Reacties zijn gesloten.