Zwaagdijk – RKEDO 0-7

Zwaagdijk – RKEDO 11 dec 2016

Zwaagdijk trad vandaag aan voor de laatste wedstijd voor de winterstop die thuis tegen RKEDO gespeeld moest worden. Voor vandaag stond RKEDO maar twee plaatsen boven ons op de ranglijst. Zwaagdijk zou dus goede zaken verrichten om vandaag te winnen. In de opstelling van Zwaagdijk zijn een paar wijzigingen. Hein Boon deed niet mee omdat hij op vakantie is. Boy Sijm had vandaag wat anders en kon ook niet mee doen. Kees Jan Schouten had nog wat last en begon vandaag als derde wissels.

RKEDO was in de eerste helft de bovenliggende partij. Zo was het na nog geen 15 minuten spelen al 0-2 voor RKEDO. Dat kwam puur door gewoon domme persoonlijke fouten aan Zwaagdijk zijde. Na die twee doelpunten bleef het spel heel lang in evenwicht tot dat Zwaagdijk vlak voor de rust met veel man rond de 16 meter van de RKEDO was. Daar leiden het balverlies en binnen een paar seconde lag de bal eraan de andere kant in door een goede counter van RKEDO. Meteen na de aftrap vloot de scheidsrechter omdat het rust was.

Wat we de eerste helft lieten zien kon echt niet. Het werd Zwaagdijk heel duidelijk gemaakt dat het anders moest. Dat we het publiek niet teleur mochten stellen. En vooral niet om met een grote nederlaag van het veld af te stappen.

De tweede helft begon Zwaagdijk met de aftrap. Het leek wel te helpen van wat we in de rust zijde want Zwaagdijk ging goed uit de startblokken. Het combineerde weer beter en het kwam dichter bij het doel van RKEDO. Tot dat na 20 minuten spelen in de tweede helft, Ruud Beers zijn tweede gele kaart pakten en dus het veld verlaten moest. daardoor moest Zwaagdijk met 10 man verder spelen. Dat ving Zwaagdijk in het begin nog wel aardig goed op. Tot dat RKEDO de 0-4 maakten daarna liet Zwaagdijk zijn mannetjes lopen en communiceerde niet meer met elkaar. Zodoende kon RKEDO in de laatste 10 minuten nog uitlopen tot een 0-7 eindstand.

Het was een zware teleurstelling voor Zwaagdijk dat ver onder de maat speelde. Hopelijk gaat dit nooit meer gebeuren. We gaan er in de winterstop hard aan werken om de eerst volgende wedstrijd na de winterstop er weer helemaal te staan. Die wedstrijd bedraagt de kraker uit tegen Sporting Andijk. We hopen dat onze trouwe supporters er dan ook weer bij zijn, want die hebben we zeker nodig.

Opstelling Zwaagdijk:
Robert-Jan Jansen, Patrick Neefjes, Rick Deken (72. Jasper Buis), Ruud Ursem, Remmert Neefjes (61. Sven Ursem), Klaas Schouten, Keir Dekker, Jan Komen, Aron Verdonk, Ruud Beers, Nils Dekker.

Share Button

Reacties zijn gesloten.