Zwaagdijk – Spirit 2-1

4 december 2016. Op een mooie mistige zondagochtend moest Zwaagdijk aantreden tegen Spirit. Iedereen was gemotiveerd, want we konden weer punten pakken! Zoals we tegen Spartanen hadden gespeeld met een 4-2 overwinning waren we het nu weer van plan en dat pakte goed uit! 

Het fluitsignaal klonk en Spirit nam de aftrap. Zwaagdijk zat er meteen al goed bovenop, want dat moest wel als we de punten thuis willen laten. Door een paar kansjes over en weer scoorde Spirit het eerste doelpunt. Toen deed Zwaagdijk nog een tandje er boven op wat een grote kans opleverde. Spirit maakte een overtreding in hun 16 meter gebied, strafschop! Mees Laan wilde hem nemen en schoot hem strak in de hoek. 1-1. Na nog wat kansen over en weer ging het gelijk op en floot de scheidsrechter voor de rust.

We bespraken de 1e helft, wat goed en fout ging. De coaches zeiden dat we deze wedstrijd totaal niet hoefden te verliezen, want wij waren de bovenliggende partij. De scheidsrechter haalde ons weer op en we begonnen met vol goede moed aan de 2e helft.

De 2e helft begon met grote kansen voor Zwaagdijk. Zwaagdijk benutte ze niet. Vervolgens kreeg Spirit een grote kans dat een strafschop voor ze werd. Gelukkig hebben we een wereldkeeper op doel. Genaamd  Nick Pronk, hij stopte de penalty. Na nog een paar kansen voor beide partijen kwam er een beslissende pass van het middenveld. Sem Wagenmaker rende achter de bal aan. De keeper schoot de bal tegen Sem aan, waardoor de bal bij Mike Pronk kwam en hij hem erin schoot. Na nog een paar kansen voor beide partijen bleef de stand op een 2-1 winst voor Zwaagdijk. Het fluitsignaal klonk en Zwaagdijk was weer 3 punten rijker! Dat werd natuurlijk uitbundig gevierd in de 3e helft. Met 2 schalen patat en voor ieder wat te drinken.

o19

Volgende week kunnen we weer punten pakken tegen KGB. Daarna hebben we even een paar weken rust, maar dan mogen we weer tegen Spirit dus het beloofd een mooie winter te worden voor de spelers van Zwaagdijk JO19.

Geschreven door Stan Kok

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.