Zwaagdijk 1 – VVS ’46 0-0

VVS pakt een punt in Zwaagdijk.

Het was wederom weer een zonnige zondagmiddag op het sportpark in Zwaagdijk. De vedettes van Zwaagdijk mochten aantreden tegen VVS. De opstelling van Zwaagdijk was als volgt Robert-Jan Jansen, Kees-Jan Schouten, Rick Deken, Hein Boon, Sven Ursem, Klaas Schouten, Patrick Neefjes, Ruud Beers, Nils Dekker, Ruud Ursem en Boy Sijm. Jan Koomen, Keir Dekker en Pablo Escobar begonnen op de bank.

VVS stond hoger genoteerd in de ranglijst dan de Koninklijke. Dit was echter niet terug te zien in het spel van de mannen uit Spanbroek. De eerste helft was het wederom Zwaagdijk wat het spel moest maken. Op de afronding na werd er goed gevoetbald. Er heerste een serene rust aan de kant van Zwaagdijk. Er werd goed opgebouwd en de werklust was weer sterk aanwezig. Het enige balbezit wat VVS had kwam voort uit kleine foutjes aan de Zwaagdijker kant. Je zag het vertrouwen groeien bij de Zwaagdijkers. De mannen van Zwaagdijk beloonde zichzelf helaas niet, de ruststand bleef zoals hij aan het begin van de wedstrijd was.
Na een kopje thee en een broodje frikandel liepen de sporters weer het veld op. De tweede helft is eigenlijk een kopie van de eerste. Zwaagdijk veruit de bovenliggende partij en VVS blijft achter de feiten aanlopen. Onbegrijpelijk dat VVS hoger genoteerd staat dan Zwaagdijk. Vermoedelijk brengt VVS normaliter hun tegenstander in slaap middels hun tergend saaie voetbalstijl. Geen snelle actie of knappe pass heeft de revue gepasseerd vanaf de VVS zijde. Het meest opvallende van de wedstrijd was de scheidsrechter. Eindelijk een scheidsrechter die het spelletje begrijpt. Hij liet veel doorspelen en hij probeerde het niet “zijn wedstrijd” te maken. De 2e helft weet Zwaagdijk ondanks het goede voetbal weer niet te scoren. Zo gaat VVS dus met een onverdiend punt de auto in richting Spanbroek.

Volgende week mag de koninklijke aantreden tegen Woudia, het team waar de zoon van onze trainer voetbalt. Voorafgaand aan de wedstrijd verzamelen we bij de trainer thuis. Hij zal ons voorzien van tactische aanwijzingen en krachtvoer. Op dit krachtvoer zal Zwaagdijk de 3 punten binnenslepen komende zondag.
Tot dan!

RJJ

Share Button

Reacties zijn gesloten.