SV Spartanen JO19 – Zwaagdijk JO19: 2-4

24-11-2016

Op donderdagavond om 19:00 moest ons sterrenteam tegen de mannen uit Wognum. Deze jongens hadden nog maar 3 verliespunten dus het beloofde een zware pot te worden. De afwezigen waren Sem, Mees, Serge en Stan Neefjes. Stan Neefjes was tevens ook de fanatiekste supporter van vanavond. Hiervoor in de plaats hadden we Wout, Rico, Jan en Nils gestrikt.

De scheidsrechter gaf het fluitsignaal en de wedstrijd begon. Zwaagdijk begon met goed druk zetten op de tegenstanders en dit resulteerde in een kans waar Nils Dekker 2 man voorbij speelt en de bal knap in het hoekje legt. We staan zowaar voor het eerst voor dit seizoen! 0-1! Na ons goede druk zetten wist Spartanen dat ze toch nog even goed aan de bak moesten en niet lang daarna werd de 1-1 gemaakt. Na de goal van de Spartanen liep de wedstrijd vrij gelijk op met voor allebei de teams kansen waarvan Zwaagdijk er 1 wist te verzilveren, na goed voorbereidend werk van Jan Koomen wist Jacco Wiering de bal gemakkelijk in het doel te schieten en we stonden weer voor! 1-2! Niet lang daarna lag de bal er opnieuw in en dit door een mooie individuele actie van Nils Dekker. 1-3! Na deze goal ging Spartanen nog even extra aanzetten en hierdoor viel de aansluitingstreffer net voor rust.

2-3 voor in de rust hadden we dit seizoen nog niet meegemaakt dus er werd voornamelijk door Coach Wiering en Vijn erop gehamerd dat we dit door moesten zetten en de voorsprong moeten vergroten.

De 2e helft ging van start en Zwaagdijk had hierin een licht overwicht met een aantal kansen. Nick heeft in de 2e helft weinig te doen gehad, omdat onze verdediging super sterk stond. Met veel inzet van beide teams kwam Zwaagdijk alsnog aan een doelpunt. Stan Kok speelt zijn directe tegenstander op snelheid uit en faalt niet 1 op 1 met de keeper. 2-4! Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en was de eerste overwinning binnen voor de mannen van de JO19!

Na de wedstrijd kregen we van coach Wiering en Vijn te horen dat we een zeer goede wedstrijd hebben gespeeld en dit voornamelijk kwam door onze enorme strijdlustigheid. Van deze overwinning kunnen we de komende tijd nog volop nagenieten! Volgende week mag het sterrenteam het opnemen tegen Spirit die ook in deze competitie in de lagere regionen spelen dus dat belooft wat te worden!

Opstelling: Nick, Mark, Lars, Wout, Jim, Jacco, Stan Kok, Bauke, Dennis, Nils en Jan Invallers: Koen, Mike en Rico

Geschreven door Jacco Wiering

 

 

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.