Zwaagdijk – Victoria O 1-2

Zwaagdijk moest het na een week rust opnemen tegen Victoria O. Dit is een directe concurrent voor Zwaagdijk in de onderste regionen. Victoria O stond voor deze wedstrijd onder Zwaagdijk. In de opstelling van Zwaagdijk zijn er een paar wijzigingen. Robertjan speelt nog steeds niet door zijn boven been. Rick Deken heeft 4 gele kaarten gepakt dus die is 1 wedstrijd geschorst en Keesjan Schouten is door zijn rug gegaan.

Zwaagdijk is aan het begin van de wedstrijd de bovenliggende partij. Ze houden het spel goed compact en Victoria komt er niet uit. Bij Zwaagdijk is het soms wat onrustig aan de bal, maar er komen wel mogelijkheden. Er is meerdere malen kans op een penalty door hands in het strafschop gebied. Ruud Beers heeft een schot op doel maar die gaat naast. Victoria probeert met lange ballen de aanvallers te zoeken voor gevaar te zorgen, maar tot grote kansen leidt dit niet. De paar mogelijkheden worden goed verwerkt door de verdediging en door de keeper van Zwaagdijk. Ruud Ursem krijgt een gele kaart voor hands. Misschien was deze dan ook wel een keer terecht. Dan komt er een raar moment in de eerste helft. Er wordt een fout gemaakt bij simpele afspeelbal. Hierdoor is iedereen uit positie. Er moet een overtreding gemaakt worden en wordt de bal lang voorgegeven. De verdediging verslikt zich hierin en maakt een instapfout. De aanvaller van Victoria schiet de bal in het doel en zo is het vlak voor rust 0-1.

Als de spelers de laatste slok thee net naar binnen hebben mogen ze alweer het veld op. De scheidsrechter lijkt er toch weer zin in te hebben. Zwaagdijk heeft er ook zin in, want ze beginnen fel en goed aan de tweede helft. En na een paar minuten staat de 1-1 op het scorebord. Nils geeft een schot op doel en wordt aangeraakt door een speler van Victoria O. Zwaagdijk gaat op zoek naar de voorsprong. Het blijft goed vooruit druk zetten maar krijgt weinig kansen. Het spel is rommelig en hieruit wil Ruud Ursem de bal wegwerken. Hij wordt gehinderd en probeert nog een keer de bal te schieten. Hierdoor raakt hij een speler van Victoria O en de scheids bestraft dit zwaar met nog een gele kaart. Ruud wordt van het veld gestuurd en Zwaagdijk moet verder met 10 man. Zwaagdijk komt onder druk en weet de bal niet meer in de ploeg te houden. Het is aan Zwaagdijkse zijde heel rommelig en van de kant. Er komen ook kansen voor Victoria O. Toen de man of the match werd omgeroepen schrok Sven zo erg dat hij de bal verspeelde en Victoria een kleine kans had op 1-2. In de slot minuten werd er een zelfde fout gemaakt zoals in de eerste helft. Zwaagdijk ging met 3 man naar de bal en was zo in 1 keer uitgespeeld. De aanval van Victoria profiteerde hiervan en maakte de 1-2.
Zo verliest Zwaagdijk een op het einde zwaarbevochten duel. Aankomende week moet Zwaagdijk uit tegen Grashoppers. De nummer 1 in het kampioenschap. Het zal echter een lastige pot wezen en alles moet weer uit de kast om het tot een goed resultaat te brengen.
Opstelling Zwaagdijk:
Jeffrey Tode, Sven Ursem, Patrick Neefjes ,Hein Boon, Keir Dekker (Remmert Neefjes), Jan Komen, Ruud Ursem, Nils Dekker(80. Aron Verdonk), Klaas Schouten, Ruud Beers, Boy Sijm

Share Button

Reacties zijn gesloten.