Zwaagdijk 1 – ALC 2-1

Zwaagdijk moest het na een week rust opnemen tegen ALC. Dit is een directe concurrent voor Zwaagdijk in de onderste regionen. ALC stond voor deze wedstrijd laatste met 3 punten en Zwaagdijk heeft er voor de wedstrijd twee meer. In de opstelling van Zwaagdijk zijn er een paar wijzigingen. Door een ongeluk heeft Ruud Groot een hele vervelende blessure opgelopen. Hij heeft zijn hielbeen verbrijzeld en zal na de operatie aan zijn herstel werken wat een jaar tot anderhalf jaar gaat duren. Wij wensen hem hierbij veel sterkte en zien hem graag volledig hersteld weer terug op het veld. Ook Robertjan kan niet spelen. Zijn bovenbeen blessure is weer gaan opspelen en moet dus ook noodgedwongen rust nemen. De vervangers zijn Boy Sijm en Jeffrey Tode.

Zwaagdijk is aan het begin van de wedstrijd de boven liggende partij. Ze houden het spel goed compact en ALC komt niet in het spel. Bij Zwaagdijk is het soms wat onrustig aan de bal, maar er komen wel mogelijkheden. Zo krijgt Ruud Beers uit een goede voorzet van Ruud Ursem de kans om de 1-0 binnen te koppen, maar hij kopt de bal van twee meter over het doel. Niet veel later brengt Nils Dekker de bal uit een corner de zestien in richting het doel. Rick Deken lijkt de bal het doel in te kunnen werken maar hij komt een teenlengte te kort om de bal nog te kunnen toucheren. Zo gaat helaas voor Zwaagdijk de bal net naast. ALC probeert met snel omschakelen en snel de aanvallers te zoeken voor gevaar te zorgen, maar tot grote kansen leidt dit niet. De paar mogelijkheden worden goed verwerkt door de verdediging en door de keeper van Zwaagdijk. Dan komt er een raar moment in de eerste helft. De trainer van Zwaagdijk heeft commentaar op de leiding. De scheidsrechter is er gelijk klaar mee en schreeuwt van een afstand dat de trainer moet vertrekken. Die heeft dat niet meteen in de gaten omdat de scheidsrechter dat van vijftig meter probeert te zeggen. Omdat de trainer niet gelijk opstaat denkt de man er een one man show van te gaan maken. Hij geeft aan dat als de trainer niet weg gaat dan ga ik weg. Zo lijkt de wedstrijd waar helemaal, maar dan ook helemaal niets mee aan de hand is te worden gestaakt. De spelers van Zwaagdijk en ALC kijken elkaar verbaasd aan. Spelers proberen de scheidsrechter aan te sturen op verder spelen wat zomaar lijdt tot een gele kaart voor de spits van ALC. De aanvoerders van beide teams krijgen de scheidsrechter toch redelijk snel weer op het veld. Niemand staat nog in positie een fluitje is er ook niet geweest of ALC begint met een ingooi op de spits in de zestien meter. Verdediger Rick Deken komt te laat en maakt een overtreding en de bal gaat op de stip. De aanvoerder van ALC schiet die binnen en zo gaan de ploegen rusten met een 0-1 stand.

Als de spelers de laatste slok thee net naar binnen hebben mogen ze alweer het veld op. De scheidsrechter lijkt er toch weer zin in te hebben. Zwaagdijk heeft er ook zin in, want ze beginnen fel en goed aan de tweede helft. En na een paar minuten staat de 1-1 op het scorebord. Uit een corner weet Keesjan Schouten de bal goed binnen te koppen. Zwaagdijk gaat op zoek naar de voorsprong. Het blijft goed vooruit druk zetten en daardoor komen ze 2-1 voor. Doordat Nils Dekker de verdediger onder druk zet verspeelt deze de bal aan Boy Sijm. Die omspeelt een speler en geeft de bal voor op de inkomende Ruud Beers die de bal hard binnen schiet. Het is dan nog een kwartier spelen en ALC gaat dan één op één spelen. Zwaagdijk komt onder druk en weet de bal niet meer in de ploeg te houden. Het is aan Zwaagdijkse zijde heel rommelig en van de kant van ALC heel opportunistisch. Er komen ook kansen voor ALC, maar elke keer blijkt de goed keepende Jeffrey Tode een sta in de weg en sleept zo de overwinning binnen.

Zo wint Zwaagdijk een op het einde zwaarbevochten duel. Het doet goede zaken in de stand, omdat de concurrentie allemaal punten verspeelden. Aankomende week moet Zwaagdijk thuis tegen Victoria O. Ook een concurrent, dus een overwinning zou betekenen dat het goede zaken doet. Het zal echter een lastige pot wezen en alles moet weer uit de kast om het tot een goed resultaat te brengen.

Opstelling Zwaagdijk:
Jeffrey Tode, Patrick Neefjes, Rick Deken (45. Kier Dekker), Hein Boon, Keesjan Schouten, Jan Komen, Ruud Ursem (75. Sven Ursem), Nils Dekker, Klaas Schouten, Ruud Beers, Boy Sijm (80. Aron Verdonk)

Share Button

Reacties zijn gesloten.