Zwaagdijk O19 – Berkhout O19: 2-8

Op zondagochtend om elf uur moest Zwaagdijk tegen Berkhout. We gingen van te voren een voorbespreking houden. We hielden die voorbespreking, omdat we de laatste paar wedstrijden met ruime cijfers verloren en we weer tegen een goede tegenstander moesten, namelijk de nummer 4 van de competitie. We begonnen de wedstrijd met een nog niet helemaal fitte selectie, want Koen en Jacco kwamen net terug van een blessure en konden nog geen hele wedstrijd spelen. De anderen waren wel fit.

De scheidsrechter gaf het fluitsignaal en de wedstrijd begon. Zwaagdijk begon met goed druk zetten tegen de tegenstanders verdediging en Berkhout begon wat in paniek te raken, waardoor Zwaagdijk een paar kansen kreeg. Helaas wist Berkhout na tien minuten goed onder de druk uit te komen en dit resulteerde in het eerste doelpunt. Zwaagdijk probeerde nog wat aanvallen op te zetten, maar dat lukte niet waardoor er daarna nog twee doelpunten werden gescoord. Na de drie nul hield de verdediging nog even stand, maar helaas werd daarna de vier nul gescoord. Na 35 minuten gespeeld te hebben kwamen er een aantal goede ballen vanuit het middelveld en dit resulteerde in een aantal kansen. Uiteindelijk wist Mike Pronk er één in te schieten en was de stand 1-4. Vlak daarna was het rust.

In de rust moest Serge Korf weg en bespraken we wat beter kon en dat we het tot nu toe best goed hebben gedaan. De scheidsrechter kwam ons daarna halen voor de wedstrijd.

De scheidsrechter begon de wedstrijd en Zwaagdijk creëerde daarna twee grote kansen, maar die gingen er jammer genoeg niet in. Daarna wist Berkhout wel te scoren en stonden we 5-1 achter. Berkhout begon steeds beter te voetballen waardoor ze een paar grote kansen kregen en uiteindelijk gingen er nog twee doelpunten in. Het zelfvertrouwen van Zwaagdijk ging daarna flink achteruit. En dit resulteerde in nog een doelpunt voor Berkhout. Daarna begon Zwaagdijk wat beter te voetballen en na 30 minuten wist Mike Pronk één op één voor de keeper te komen en schoot de bal in de verre hoek en stonden we 8-2 achter. Na dat doelpunt kreeg Berkhout nog een aantal kansen en die gingen er niet in. Zwaagdijk kreeg geen enkele kans meer. Daarna floot de scheidsrechter de wedstrijd af.

In de kleedkamer kregen we van de coaches te horen dat we weer eens een goede wedstrijd hadden gespeeld ondanks de nederlaag. We kregen zelfs van coach Ries Wiering wat te drinken en een patatje, omdat we twee doelpunten hadden gescoord en we weer eens een wedstrijd onder de tien doelpunten tegen hadden. Volgende week hebben we de derby tegen Woudia, dus hopen dat we daar resultaat weten te halen

Opstelling: Nick, Serge, Mark, Mees, Stan, Jim, Stan Kok, Jacco, Dennis, Sem en Mike
Invallers: Koen, Bouke, Lars

Geschreven door Mike Pronk

Share Button

Reacties zijn gesloten.