De Valken 1 – Zwaagdijk 1 5-2

Vandaag moest Zwaagdijk het opnemen tegen De Valken. Na de goede prestatie van vorige week tegen de Strandvogels hoopte Zwaagdijk de lijn door te trekken. Zwaagdijk begon met één wijziging in de opstelling ten opzichte van de week ervoor. Remmert Neefjes begon in de basis en daardoor kwam Nils Dekker op de bank te zitten samen met Aron Verdonk en Sven Ursem.

Zwaagdijk begon sterk aan de wedstrijd. Kreeg ook kleine mogelijkheden, maar na tien minuten was het weg. Er werden geen duels gewonnen en er was nog zelden rust aan de bal. Zo kwam ook de 1-0 uit niet rigoureus weg werken van de bal. De bal werd over de verdediging van Zwaagdijk gespeeld en twee spelers van Zwaagdijk laten de bal stuiteren en stuiteren en laten de aanvaller met de bal er vandoor gaan. Die staat randje zestien en schiet de bal langs de uitgekomen keeper. Daarna werd Zwaagdijk nog niet wakker, want niet veel later viel ook de 2-0. Na weer een lange bal op de snelle buitenspelers van De Valken was het weer raak. De buitenspeler geeft de bal strak voor en die wordt onhoudbaar het doel in geschoten. Zwaagdijk komt voor rust toch terug in de wedstrijd. Na een overtreding op spits Ruud Groot krijgt Zwaagdijk een vrije trap op de rand van de zestien. Ruud Ursem krult de bal prachtig over de muur het doel in. Helaas is de terugkomst in de wedstrijd van korte duur. De Valken scoort namelijk nog een keer in de eerste helft. Uit een vrij trap wordt er van dichtbij binnen gekopt. Zo gaan de ploegen rusten met een 3-1 stand.

In de rust wordt aangegeven dat er toch meer strijd en meer wil om te winnen in moet komen om deze wedstrijd nog tot een goed einde te laten komen. Zwaagdijk komt ook iets sterker uit de kleedkamer, maar de kleine mogelijkheden worden niet omgezet in een doelpunt. Als je dan zelf niet scoort, dan valt hij vaak aan de andere kant. Uit een corner kan een De Valken speler vrij inkoppen en word het 4-1. Zwaagdijk geeft niet op en blijft het proberen en na een goede dieptebal van de ingevallen Aron Verdonk kan de andere invaller Nils Dekker alleen op de keeper af. Hij blijft koel en schuift de bal langs de keeper. Het lijkt een kleine opleving te zijn, want eigenlijk komt De Valken niet meer in gevaar en is het dat ook niet geweest. In de laatste vijf minuten komt de eindstand op het scorebord. De spits van De Valken draait makkelijk weg in de zestien meter van Zwaagdijk en schiet de bal hard binnen.

Zo was het een slappe wedstrijd aan Zwaagdijkse zijde wat resulteerde in een dikke nederlaag. Zwaagdijk heeft volgend weekend vrij, maar daarna moeten ze er staan tegen ALC.

Opstelling Zwaagdijk
Robertjan Jansen, Patrick Neefjes, Rick Deken, Hein Boon (75. Sven Ursem), Remmert Neefjes, Jan Komen, Ruud Ursem, Klaas Schouten, Kier Dekker (45.Nils Dekker), Ruud Groot, Ruud Beers (60. Aron Verdonk

Share Button

Reacties zijn gesloten.