Westfriezen O19 – Zwaagdijk O19 2-2

09-10-2016
Deze week stond Westfriezen O19 3 op het programma een wedstrijd die in tegenstelling tot de andere werdstrijden wel spannend zou moeten worden. Het was een mooie zondag morgen, over sommige sterspelers hadden we geen beschikking waaronder Jacco Wiering, Koen Blom en Lars Sierag. We moesten deze wedstrijd dan ook spelen zonder wissels wat voor sommige erg zwaar zou worden. Zwaagdijk mocht de aftrap nemen. Helaas werd de bal al snel ingeleverd.

Zwaagdijk kon in het begin moeilijk in de wedstrijd komen. Het was dan ook Westfriezen die in balbezit waren. Maar Zwaagdijk stond goed te verdedigen en soms konden we er dan ook uit komen. Helaas waren ze achterin bij Westfriezen vrij sterk en konden we moeilijk bij hun doel komen. Na 30 min te hebben gespeeld was er een slordig balverlies op het middenveld en kon Zwaagdijk die aanval niet afstoppen en de 1-0 was gevallen. Niet lang daarna kwamen ze met een counter eruit, maar de laatste man Mees Laan gaf een goede schouderduw aan de spits waardoor hij viel. De scheidsrechter gaf daar helaas een vrije trap voor. Nadat keeper Nick Pronk de muur had neergezet was het helaas voor de 2de keer raak. Het fluit signaal klonk niet lang daarna. In de rust werden nog wat dingen besproken wat er goed en minder goed ging. We waren het er mee eens dat er voorin meer gelopen moest worden zodat ze vrij zouden komen.
In de 2e helft begon zwaagdijk goed. Ook al was Westfriezen weer meer aan de bal. Westfriezen begonnen steeds meer fouten te maken en na een goede bal van Stan Kok was Mike Pronk weg en kwam één op één met de keeper en schoot hem over de keeper heen het doel in 2-1. Het kon nog met nog 30 minuten te spelen. Westfriezen herpakte zich weer en begon weer meer te voetballen dan Zwaagdijk. We konden nog een paar keer dicht bij het doel komen. Helaas lukten die pogingen geen van allen. Westfriezen was vaak met het koppen gevaarlijk met de corners. Gelukkig hebben wij Nick Pronk op doel die deze wedstrijd heerlijk stond te keepen en echt heel goede reddingen had. Beide teams konden niet meer scoren en het bleef 2-1.
Opstelling: Nick, Mees, Jim, Stan Neefjes, Serge, Bauke, Stan Kok, Mark, Sem, Dennis en Mike
Verlag geschreven door Mees Laan

Share Button

Reacties zijn gesloten.