Zwaagdijk 1 – Strandvogels 1-1

Vlaggetjesdag in Zwaagdijk

Zondag 9 oktober 2016.

Er stond deze week een derby op het programma voor Zwaagdijk. Ze mochten het opnemen tegen de vogels uit Onderdijk. Wederom was het weer een zonnige zondagmiddag. Voorafgaand aan de wedstrijd stond bijna het complete team de wedstrijd van de veteranen te bekijken. Na afloop van de wedstrijd gingen wij richting de bestuurskamer. Na het woordje van trainer Kees Broers gingen de mannen richting de kleedkamers om zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Zwaagdijk startte me de volgende spelers in de basis : RJ, Klaas, Hein, Rick, Keir, Patrick, Ruud Ursem, Ruud Beers, Ruud Groot, Nils Dekker en Jan Komen. Aron, Remmert en Sven mochten op de bank plaats nemen.

De eerste helft.
Om 13:58 lopen beide teams het veld op. De vogels met licht bezwete billen van angst. En terecht, door de eerste helft heen creëerden de vogels zo goed als niets. Zwaagdijk daarentegen liet wel zien wat voetballen is. Helaas wist Zwaagdijk de eerste helft niet het net te vinden. Waar de vogels angstvallig het balletje probeerde rond te spelen gingen de mannen van Zwaagdijk er vol op. De werklust spatte ervan af. Duels werden gewonnen en er werd goed rond gespeeld door de Zwaagdijkers.
In de rust gaf de trainer nog wat kritische opmerkingen over wat kleine schoonheidsfoutjes. Verder zei hij, dat als we met dezelfde vechtlust de kleedkamer weer uitliepen als dat we er inkwamen, wij ons geen zorgen hoefde te maken.
De tweede helft.

Zwaagdijk wist kort na de rust de 1-0 te maken. Ruud Beers schoot deze, zoals we inmiddels wel gewend zijn, met een bloedgang langs de doelman van de vogels. Veel meer als ernaar kijken kon deze goalie niet. Zwaagdijk werd de tweede helft wat gehinderd door een zwaar verwarde man met een vlag in zijn rechterhand. Bij elke pass die werd gegeven vanaf Zwaagdijker kant stak deze verwarde man zijn vlag in de lucht. Helaas begreep de scheidsrechter niet dat deze beste man er niets, maar dan ook helemaal niets van begreep. Om deze reden lag het spel de tweede helft voornamelijk stil. Zoals ook de eerste helft zijn de vogels bijna niet op de Zwaagdijker helft geweest. Verder dan een paar lullige schoten recht op de keeper kwamen zij niet. Zwaagdijk maakte de ene mooie aanval na de ander. Helaas werd dit steeds onderbroken door de eerder genoemde verwarde man. In de 75e minuut maakte Nils Dekker plaats voor Sven Ursem en in de 85e minuut zo ook Ruud Beers voor Chappie. De scheids wist Ruud Groot nog op bon te slingeren met een gele kaart. Waar de scheids een gruwelijke overtreding zag, zagen wij een lichte schouderduw. Helaas trokken wij aan het kortste eind. In de 93e minuut gebeurde er iets vreselijks. De doelman van RKVV Zwaagdijk weet een slap schot van de vogels niet te keren omdat hij eroverheen dook. De medespelers raapte hun doelman op en zeiden hem dat zoiets nou eenmaal kan gebeuren. De tranen schoten in de ogen van deze beste man, hoe heeft dit kunnen gebeuren zag je hem denken. Na deze vreselijke blunder is Zwaagdijk helaas niet meer bij de goal van de vogels geweest. De vogels liepen euforisch richting de kleedkamers vanwege het gestolen punt. Zwaagdijk verliet het veld met een gevoel wat niet bewoorden valt. Na het douchen troffen de Zwaagdijkers elkaar weer in de kantine. Vanuit de kantine zagen we de vogels vertrekken naar het thuisfront. De eerder genoemde verwarde man ging ook die kant op. Hij ging op tijd naar bed om de volgende dag weer opnieuw geboren te worden. We besloten om gezamenlijk een biertje te doen en ons voor te bereiden op volgende week. Dan mogen wij het uit opnemen tegen de Valken. Na een aantal biertjes in de kantine konden wij toch de kracht weer vinden om gezamenlijk richting de Ark te gaan.

RJJ

Share Button

Reacties zijn gesloten.