Zwaagdijk JO19 – (RKAV) Volendam JO19 0-24

Op een regenachtige zondagmiddag stond Zwaagdijk om 13:15 tegenover Volendam op het veld om de 4e wedstrijd van het seizoen te spelen. Zwaagdijk had in het begin te weinig spelers doordat Bauke Post en Sem Wagenmaker zich hadden verslapen. Tijdens de warming up kwam het allemaal goed doordat Bauke en Sem aan kwamen lopen. Toen Zwaagdijk genoeg spelers had, kon de wedstrijd beginnen.
Zwaagdijk stond op het natte en gladde veld. Lars Sierag leidde enthousiast de warming up. De wedstrijd begon. De bal werd hier en daar naar elkaar gespeeld. Na een tijdje tikken kreeg Volendam de bal aan de voet. Volendam startte een counter en dit ging helaas goed. De bal verdween in het doel van Zwaagdijk. Zwaagdijk speelde hier en daar een lange bal naar voren, maar dit pakte niet goed uit. Toen Koen Blom naar de kant ging vanwege een blessure aan zijn stuitje, werd er weer gescoord. Toen Volendam keer op keer scoorden, had Zwaagdijk de moed opgegeven. Het fluitsignaal klonk. Het was rust.
De technische en al te enthousiaste coach Ries Wiering kwam met het idee om in de tweede helft de bal elke keer over de zijlijn te schieten wanneer de bal richting het doel van Zwaagdijk ging. Dit ging immers niet door, omdat de coach van Volendam voorstelde om met 9 man te spelen. Zwaagdijk kreeg hierdoor weer wat moed en ging er vol tegen aan. Ondanks dat Volendam met 9 man speelde, scoorden ze toch een paar keer. Zwaagdijk zakte opnieuw in en speelde nu alleen maar op het verdedigen. Toen de wedstrijd werd afgefloten, schudde iedereen elkaars hand. Aan het einde van de wedstrijd had Zwaagdijk helaas net niet gewonnen.
Volgende week speelt Zwaagdijk JO19-1 uit tegen Westfriezen JO19-3. Dit kan zomaar een goede wedstrijd worden aangezien zij één na laatste staan.
Opstelling: Nick Pronk, Lars Sierag, Mark Blom, Stan Neefjes, Serge Korff, Bauke Post, Jim Steneker, Stan Kok, Koen Blom, Mike Pronk, Dennis Vijn.
Reserve spelers: Sem Wagenmaker.
Geschreven door Dennis Vijn.

Share Button

Reacties zijn gesloten.