DWB – Zwaagdijk 2-0

Zwaagdijk moest vandaag tegen DWB aantreden. DWB vorig jaar ook nog vijfde klasser net als Zwaagdijk. De laatste jaren heeft Zwaagdijk het erg lastig tegen DWB dus Zwaagdijk kon zijn borst nat maken. Omdat Ruud Groot afwezig was wegens vakantie was er één wijziging. Kier Dekker begon daarom in de basis. Ook veranderde de formatie naar een 4-4-2 opstelling.

Zwaagdijk probeerde DWB vast te zetten op eigen helft om DWB niet te laten voetballen. Dit lukte echter maar een paar keer goed. Overal op het veld was Zwaagdijk net een stap te laat, waardoor DWB de ruimte kreeg om te voetballen. Zwaagdijk was dus niet scherp, maar even goed kwamen er kleine mogelijkheden. Echter was de laatste bal nooit goed om tot een grote mogelijkheid te komen. DWB was gevaarlijk met de diepe bal die over de Zwaagdijk verdediging viel. En zo viel ook de 1-0. Door niet goed opletten van de verdediging van Zwaagdijk ontsnapte de vleugelaanvaller van DWB die zo door kon lopen op keeper Robertjan Jansen. Hij bleef rustig en scoorde in de verre hoek. Niet veel later stapt de verdediging van Zwaagdijk niet goed en komt de spits op doel af. Keeper Robertjan Jansen lijkt de bal nog weg te kunnen werken, maar de bal stuit raar weg en de spits van DWB kan de bal in het lege doel werken. Zo gaan beide ploegen rusten met een 2-0 stand.

In de kleedkamer werd erop gehamerd dat de knop om moest, maar in de tweede helft verbeterde het niet. Het was misschien nog wel slechter dan de eerste helft. Wat Zwaagdijk ook probeerde het kwam er totaal niet uit. Teveel werd de lange bal gespeeld en overal werd er teveel ruimte gegeven aan DWB. Zwaagdijk heeft in de tweede helft geen kans gecreëerd en gelukkig voor Zwaagdijk was DWB net zo onzorgvuldig als Zwaagdijk waardoor de mogelijkheden die DWB kreeg niet werden afgemaakt. Zo werd de eindstand 2-0.

Het was een zware teleurstelling voor Zwaagdijk dat ver onder de maat speelde. Hopelijk is dit een incident, want volgende week komt Always Forward op bezoek. En dan moet er echt een ander Zwaagdijk staan.

Opstelling Zwaagdijk

Robertjan Jansen, Patrick Neefjes (60. Boy Sijm), Rick Deken, Hein Boon, Keesjan Schouten (45. Remmert Neefjes), Kier Dekker, Klaas Schouten (80. Aron Verdonk), Jan Komen,  Ruud Beers, Ruud Ursem, Nils Dekker

Share Button

Reacties zijn gesloten.