Zwaagdijk Vet. – KGB Vet. 2 – 1

18.09.16 

De voorbereiding begon bij de veteranen weer lekker op tijd. Dinsdag gingen de eerste Appjes al weer in de groep rond.  Zelfs grootspraak met wat er de 25e gaat gebeuren…., wie er gaat trainen, wie niet, allemaal niet bleek. Nieuwe ballen werden gemeld, moeten wat lucht in maar de nieuwe waren er want de oude hadden we vorig seizoen rap aan flarden geschoten wat toch te snel bleek. Toen ook nog allerlei aanmeldingen na diverse afmeldingen wat weer    ’s ochtends door de nieuwe Cees even duidelijk gemaakt werd dat we blij waren dat er veel initiatief was maar dat het initiatief wel eerste even overlegd moest worden met de nieuwe Cees. Mooi, duidelijk en blij zijn we ook met deze nieuwe Cees met zelfs Excelletje in de App. Top !

De wedstrijd zelf was in het bloedhete weer een wedstrijd tegen onze vrienden uit Bovenkarspel. Auke en consorten. Altijd hard werken tegen deze mannen.

Er werd zomaar weer eens een lastige 4-3-3 opstelling uit de hoge hoed getoverd wat veel loopwerk opleverde maar ook veel ruimte op het veld gaf.

Zwaagdijk had diverse goedlopende aanvallen in de eerste helft maar vonden een uitmuntende keeper als sta in de weg. Toch kwamen we terecht op 1-0 door een pas door het midden die beheerst nu eens over die lastige man tussen hun palen gestift werd. Onze eigen goalie redde ook nog eens prachtig door zich volledig te strekken bij een schot laag over de grond vanaf de zestien, ja de nieuwe groene kleding helpt onze keep aan enorme sprongkrachten vanuit lage zit. Hij lijkt wel …… In de rust werd door onze nieuwe vlaggende Dirk nog even uitgelegd dat de backs van hun effies ouder waren dan onze voorsten dus dat de bal daarachter gegeven moest worden. Nou proberen dan maar was het motto in de 2e helft.  Het ging ook snel iets beter maar we hadden wat pech door een niet gegeven pingel wat het naar ons idee echt wel was. Het moet gezegd worden dat wij als team hier goed en netjes mee omgingen. Geen geschreeuw of ellenlang gemekker maar gewoon door. Hiermee wil ik ook een positief compliment geven aan de scheids op veld 1 bij Zwaagdijk 2. Patrick Wiering, een jonge gozer die daar fluit en altijd veel over zich heen krijgt. Hij past de regels gewoon toe zoals ze horen en dat levert naar ik hoor vaak gemekker op. Het zou mooi zijn als we hem steunen en blij zijn dat zo’n jong iemand er is die als scheids op het veld wil staan en gewoon eens leren accepteren, en ook zoals we deden, met de niet gekregen pingel ons voorbeeldig blijven gedragen. De 2e helft overigens ging verder met een duidelijk minder niveau. Veel balverlies, slordige passes, gepingel waar je dat niet moet doen en ook gezegd warm, warm weer wat veel kracht kostte. Gelukkig hadden we nog een actie op links die een goal opleverde en de bevrijdende 2-0 op het bord zette. Dat het daarna nog 2-1 werd door een mooie goal van KGB gaf een prima uitslag en voor ons de derde winst op rij. Prima start voor ons in de competitie en op naar Westwoud as zondag. Daar zal de meestervoorspeller z’n best moeten doen !

 

De invallende schrijver ipv geblesserde Nico N.

Share Button

Reacties zijn gesloten.