Zwaagdijk VE45+1 – SEW VE45+1 4 – 2

Nadat we vorige week al een goede generale hadden laten zien in de beker mochten we vandaag ‘voor het eggie’ tegen de Krielen uit Nibbixwoud.
Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we in de kleedkamer de officiële uitreiking van het nieuwe tenue van onze teamsponsor “KEUKENLOODS”. Paul bedankt dat je ons weer voor het komend seizoen in de kleren steekt.

Veteranen 45+

Veteranen 45+

Over de inloopshirts, trainingspakken en schoenen moeten we het nog maar eens hebben. Nadat na enig geharrewar iedereen de juiste maat shirt variërend XL t/m XXL met bijbehorende broek had bemachtigd begon dan toch echt de wedstrijd.
Ditmaal met 2 van onze nieuwelingen Nico en Douwe waarmee onze selectie is versterkt.
SEW had zich ook versterkt en kwam met vele nieuwe gezichten.
Deze nieuwelingen konden nog voetballen ook bleek. Waar we vorige jaren binnen no time een voorsprong hadden opgebouwd boden ze ditmaal waardige tegenstand.
Toch was het Paul die na een minuut of tien zijn eerste van het jaar met zijn hoofd in de touwen joeg. Zoals ik al aangaf deden ze niet voor ons onder en ja hoor binnen 3 minuten was de stand weer gelijk. Het spel golfde op en neer totdat onze Patrick de bal randje strafschop kreeg. Iedereen zat te wachten op dat schot, dat dan meestal een metertje of wat overgaat, maar tot ieders verbazing (Patrick zelf nog wel het meest) volgde er een fantastische krulbal om de keeper zijdelings langs de binnenkant van de paal. Lang mochten we weer niet genieten van de voorsprong. Vlak voor rust kwam SEW langszij en maakte de gelijkmaker.
Na rust pikte we de draad weer snel op en bleven jagen op een nieuwe voorsprong.
Deze kwam er ook maar met veel commotie. Wat bleek, Stefan zou bij een voorzet vanaf de zijkant de bal met zijn handen in het doel hebben gewerkt. Normaal is dat dan hands maar de lezing van de scheidsrechter was van een andere aard. Niet via zijn handen maar gewoon met de borst. Stefan, een goudeerlijke gozer, beaamde de uitleg en we stonden weer voor.
SEW kwam nog een paar keer gevaarlijk door maar gelukkig resulteerde dit niet in een doelpunt.
Stefan liet 5 minuten voor tijd nog even zijn specialiteit zien.
Een vrije trap op een metertje of 15 schuin voor doel werd met veel gevoel laag in de verre hoek geplaatst. De keeper had het nakijken en wij waren de eerste 3 punten van het seizoen rijker.
Al met al een goede eerste wedstrijd waarvan ik hoop dat er nog vele mogen volgen.

V. Akantieman.

Share Button

Reacties zijn gesloten.