Westfriese Selecte – FC Volendam selectie

11Jong Volendam op schot bij jubilerend Zwaagdijk

Jong Volendam heeft een klinkende 8-1 overwinning geboekt op een West-Friese selectie bestaande uit spelers van: RKVV Zwaagdijk, VVW, Strandvogels, Andijk, Spirit, De Zouaven, Hauwert’65 en SEW. Bij rust gaf het scorebord al 0-4 aan.
Hoewel in het fraaie programmaboekje het meespelen van onder anderen Erik Schouten en Bert Steltenpool stond vermeld, kwamen beide West-Friezen in Zwaagdijk niet in actie. Een kleine domper op de feestvreugde van de 75 jaar bestaande voetbalvereniging RKVV Zwaagdijk. Vele toeschouwers uit West-Friesland hadden immers graag hun twee streekgenoten aan het werk gezien. Omdat voor FC Volendam over twee weken de competitie begint, paste hun meespelen zo vlak voor de wedstrijd tegen Almere City niet in de voorbereiding van hoofdcoach Robert Molenaar. Steltenpool en Schouten speelden ’s middags met FC Volendam mee tegen Telstar en waren als toeschouwer aanwezig in Zwaagdijk. De sportieve FC Volendam-directeur, Wim Biesterveld, die op de racefiets van Volendam naar de IJmond was afgereisd om Telstar-FC Volendam bij te wonen en van daaruit naar Zwaagdijk was gepedaleerd, liet weten dat FC Volendam zich zeker volgend seizoen meer zal gaan manifesteren in West-Friesland in de voorbereiding. Waarvan acte.
Jong Volendam liet er in Zwaagdijk geen gras over groeien. De ploeg van hoofdcoach Berry Smit oogde gretig en domineerde de hele wedstrijd. Smit was na afloop tevreden over de uitslag, het spel en de inzet van zijn manschappen. “De grasmat en het warme weer in ogenschouw genomen hebben mijn spelers het prima gedaan vanavond. We hebben goed gebruikt gemaakt van de flanken.”
Jong Volendam lijkt klaar voor de competitie in de derde divisie.

De eerste kans tegen het West-Friese team kreeg Kay Tejan, maar zijn kopbal ging over. Na een gave voorzet van Gerry Vlak was het de 17-jarige Joey Veerman die de 0-1 op het scorebord liet aantekenen. Door afstandsschoten van Kevin Owusu Asare en Joey Veerman werd het 0-3. Rodney Smorenberg stuurde met een fraaie pass Jordy Hilterman weg, maar diens doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Even later zorgde Hilterman alsnog voor de ruststand 0-4.
Vrij snel na de hervatting kreeg Nils Dekker (RKVV Zwaagdijk) de kans om de eer te redden voor de West-Friese selectie, maar hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Travis Reuser (SEW) had zijn vizier wél op scherp staan en redde de eer voor het West-Friese team, 1-4. Een vrije trap van Joey Veerman en treffers van Smorenberg, Enzo Stroo en Kay Tejan brachten de 1-8 eindstand op het bord. Mede door het mooie weer bleef het na de wedstrijd nog lange tijd gezellig onrustig op het sportcomplex van RKVV Zwaagdijk.

Share Button

Reacties zijn gesloten.