Zwaagdijk B1-Woudia B2 8-3

Op woensdagavond 11 mei moest Zwaagdijk B1 aantreden tegen Woudia B2. De vorig keer hadden we 2-1 verloren, dus we moesten wat recht zetten en we zijn nog volop in de race voor de tweede plek. We ging deze wedstrijd in een andere opstelling spelen, want de coaches en spelers vonden dat er geen aanspeelpunt in de spits was, dus we begonnen in een 4-3-1-2 opstelling in plaats van de vertrouwde 4-4-2. Het was mooi weer, dus we hadden aan scheidsrechter Patrick Wiering gevraagd of we een drinkpauze kregen en dat mocht.

De aftrap begon en Woudia zat een beetje te ‘kloten’ achterin en verloor de bal aan Jacco Wiering en die ging op doel af, maar helaas werd de kans afgekeurd, omdat Mike Pronk buitenspel stond en mee deed aan het spel. We kregen door de kans zelfvertrouwen en kregen snel meer mogelijkheden op doelpunten en na 5 minuten gespeeld te hebben, resulteerde dit in een doelpunt van Dennis Vijn. Dennis kreeg de bal aangespeeld en schoot een klein beetje tegen de verdediger van Woudia op en daardoor rolde de bal het doel in. Daarna kreeg Zwaagdijk nog een aantal kansen, maar die gingen helaas mis. Na het ijzersterk begin kreeg Woudia wat meer grip op de wedstrijd en dit resulteerde in een doelpunt voor Woudia. Zwaagdijk kreeg op slot een vrije trap. Mees Laan schoot de bal in de zestien en wist daardoor Jacco Wiering te bereiken, die de bal erin schoot. Daarna was de drinkpauze. We vonden het niet helemaal goed gaan, dus gingen we terug naar de 4-4-2 opstelling en de spitsen moesten meer naar binnen komen. Dit was een tactisch goede zet, want Zwaagdijk kreeg weer meer grip op de wedstrijd en maakt de 3-1. Stan Kok kreeg de bal aangespeeld en kon de bal erin schieten. We kregen meer kansen, maar Woudia wist door een counter de 3-2 erin te schieten. Woudia werd nog bij een corner gevaarlijk, maar dit resulteerde niet in een doelpunt. Daarna was het rust.

Zwaagdijk nam de aftap en begon gelijk goed te voetballen en daardoor kwamen er nog een aantal kansen. Op slot moest de doelman uitschieten, maar deed dit totaal verkeerd waardoor Mike Pronk de bal kreeg en in het doel kon schieten 4-2. Zwaagdijk kreeg daarna weer een kans. Jacco Wiering gaf de bal voor, de verdediger van Woudia werkte de bal niet goed weg, waardoor Jacco de bal terug kreeg en in het doel kon schieten 5-2. Zwaagdijk werd sterker en wilde nog meer doelpunten maken. Er werden een aantal kansen gecreëerd. En na een tijdje kreeg Stan Kok de bal en schoot op de doelman, maar die liet los, waardoor Stan Kok de bal erin kon schieten, 6-2. Woudia kreeg bijna geen kans door een uitstekende verdediging, maar op slot kregen ze een kans en schoten de bal erin. Daarna was er weer een drinkpauze. De coaches vonden dat het goed ging en we zo door moesten gaan. Na de pauze gingen we weer verder en Woudia werd wat beter en maakte een doelpunt 6-3. Zwaagdijk ging daarna weer in de aanval en creëerde een aantal kansen. Mick Ruiter kreeg de bal in de 16 en dribbelde een verdediger voorbij. De verdediger pakte Mick bij zijn shirt een Mick viel. De scheidsrechter gaf daarna een penalty. Mees Laan pakte de bal en legde hem op de penaltystip. Mees schoot de bal er goed in 7-3. Zwaagdijk gaf daarna niks meer weg en creëerde een paar goede kansen, maar die gingen er niet in. In de laatste minuut kreeg Mike Pronk de bal. De keeper kwam uit zijn doel en Mike ging er langs. De keeper ging daarna terug naar zijn doel. Mike Pronk schoot de bal over hem heen het doel in, 8-3. Daarna floot de scheidsrechter af.

Zwaagdijk wordt waarschijnlijk geen kampioen, maar staat wel op de tweede plaats en wordt tweede als er woensdag 18 mei gewonnen wordt van Volendam B4. De eerdere wedstrijd tegen Volendam werd gewonnen met 8-3.

Opstelling: Nick Pronk, Rico Steur, Mark Blom, Mees Laan, Lars Sierag, Koen Blom, Stan Kok, Bauke Post, Dennis Vijn, Jacco Wiering, Mike Pronk.

Invaller: Wout Dekker en Mick Ruiter.

Geschreven door Mike Pronk

Share Button

Reacties zijn gesloten.