VVW – Zwaagdijk VE2 2-10

8 mei 2016.

Afgelopen zondag hadden de veteranenkampioenen de eer bij VVW het licht uit te doen. De omstandigheden waren ideaal: Een zonovergoten dag, iedereen present, de vaste supportersschare was aanwezig, we moesten voetballen op gewoon gras en we gingen er nog (bijna) allemaal vanuit dat Ajax kampioen zou worden. Een mooie dag om de veteranen van VVW een waardig afscheid te geven. Het was alleen jammer dat VVW zelf niet zo erg meewerkte. Was dit team in het verleden toch vaak een ‘Angstgegner’ daar was nu slechts een schim van overgebleven. De tegenstander begon met 10 man inclusief ‘onze’ Jeroen aan de wedstrijd.

Na 5 minuten stonden wij al met 0-2 voor en kreeg 1 speler van hun het aan zijn lies en moest stoppen. Om toch wat evenwicht te houden offerden wij Marcel aan hun op. Hier schijnen foto’s van te zijn. Na 0-3 wenste een andere speler niet meer aan de malaise bij te dragen en stapte van het veld. Niet sterk. Uiteraard voetbalden wij vrolijk verder en scoorden er lustig op los. Iedere aanval was raak. Alles doelpunten uit het boekje: Opkomen langs de vleugels naar de achterlijn, terugleggen en raak schieten alsof er geen tegenstanders waren. (Die waren er trouwens ook niet). Patrick scoorde in totaal 3 keer, Richard 2 keer, Pieter en Marcelino ieder 1 keer, Paul twee keer en Cees bijna 1 keer. Bij de rust was het al 0-6 en had VVW weinig zin meer om door te spelen. Daarom trok coach Cees na de rust het geel-zwart aan en konden we toch verder.

Het publiek was tenslotte niet voor niets gekomen. Die werd zowaar nog een aardig potje voorgeschoteld. VVW kreeg kansen en scoorde hier 2 keer uit. Zwaagdijk scoorde nog 3 keer, maar dat was voor de statistieken. Op naar volgend seizoen!

Share Button

Reacties zijn gesloten.