Zwaagdijk VE2 – SEW 5-1

01-05-2016

De wedstrijd van de ‘jonge’ veteranen kon helaas niet doorgaan, te weinig spelers, dan volgen al snel de appjes wie kan en wil er de ‘ouwe’ veteranen assisteren en als je dan ja zegt krijg je ook het verzoek om even verslag te doen van de match.

Zwaagdijk had wat goed te maken na het glorieus behaalde kampioenschap was de teleurstellende wedstrijd uit bij Fortuna Wormerveer zonder punten voor de RKVV geëindigd.

Dus op het zonovergoten sportcomplex was de spirit getergd om een goed resultaat neer te zetten, Rob en ondergetekende waren de gastspelers om te proberen Paul, Pieter en Cees te vervangen.

Voordat de wedstijd kon starten waren er de welgemeende felicitaties aan de man in het zwart, het heeft zoals dat zo mooi heet de koning namelijk behaagt om Gerard Korver te decoreren met een lintje. Dubbel knap om normaal gesproken als meest bekritiseerde man op de velden een lintje te ontvangen. Proficiat.

Dan de wedstrijd, het strijdplan van de vervangend coach Jan was om zichzelf in de wissel te plaatsen en Jaap de grensrechtersvlag te geven.

Zwaagdijk ging voortvarend van start en met een mooie aanval over de rechterflank  scoorde Patrick de 1-0. Tien minuten later was het een afstandsschot met gevoel van Stefan in de rechter bovenhoek die de 2-0 betekende. Daarna was het aan de bezoekers om iets terug te doen ze waren nog weinig in de buurt van doelman Peter geweest. Maar uit een scrimmage haalde Ted de lijn voor of achter de doellijn vandaan (ook op Zwaagdijk is de doellijntechnologie noodzakelijk) en in tweede instantie belande de bal al dan niet in buitenspel positie in het doel.  Goal.

Tijd voor de rust, Jan erin want onze politieman moest aan het werk, want de misdaad houdt zich niet aan de zondagsrust. Na de thee opnieuw Stefan die het net wist te vinden. Zoals gezegd tijdens de rust verliet onze spits de arena, Jeroen gaf aan dan ga ik wel in spits en dat betaalde zich uit na een afgemeten voorzet van Marcelino kopte Jeroen zijn allereerste goal van het seizoen. Felicitaties alom.
De 5-1 was van Richard, blijkbaar is dat heel gewoon want de gelukwensen waren toch net effe anders.

De 60 minuten waren op, de gedecoreerde scheidsrechter floot voor het einde en de Sport en Wilskracht uit Nibbixwoud ging op huis an. Nog één wedstrijd te gaan, volgende week de derby tegen VVW het verschil op de ranglijst kan niet groter zijn maar ja de bal is rond en ’t gras is groen.

Gastspeler Nico Neuvel

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.