Berkhout – Zwaagdijk 2-0

24-04-2016
Vandaag stond een belangrijke wedstrijd op het programma. Een uitwedstrijd tegen de nummer twee Berkhout. Zwaagdijk staat vóór vandaag vier punten voor met een wedstrijd meer gespeeld. Het 1e elftal werd vooraf uitgenodigd bij trainer Hans Knijn. Die woont immers in Berkhout. Wij werden ontvangen met koffie en een appeltaartje. Na de wedstrijdbespreking in huize Knijn kwam de schuit over de Berkhoutse wateren al aan varen. De gehele selectie van Zwaagdijk werd met de schuit van het huis van de trainer naar het Berkhout complex vervoerd. De begeleiding had gezorgd voor vervoer naar het huis van de trainer, zodat na de wedstrijd door een ieder een biertje kon worden gedaan. Vandaag ontbreekt routinier Ruud Ursem aan de kant van Zwaagdijk. Verder is de selectie compleet al beginnen Ruud Groot en Patrick Neefjes niet geheel fit aan de wedstrijd. Keesjan Schouten is terug in de basis. De bank is goed bezet met Nick van Straalen, Keir Dekker, Rene Goedhart en Aron Verdonk.

Evenals in de thuiswedstrijd is het een strijd tussen de mannen van Berkhout tegen de jongens van Zwaagdijk. De basis elf van Berkhout zijn allen groot en stevig. Zwaagdijk heeft op meerdere posities wat minder kilo’s in te brengen in de duels. De eerste vijf minuten is Zwaagdijk wat sterker. Berkhout komt daarna wat opzetten. Aan beide kanten worden geen grote kansen gecreëerd. Berkhout krijgt veel corners mede doordat zij schuin voor de wind hebben de eerste helft. Gelukkig weet Zwaagdijk tegen deze kopsterke ploeg de corners goed weg te werken. Het is Rick Deken die niet expres, maar wel de bal tegen de hand gespeeld krijgt net binnen het strafschopgebied. Zo krijgt Berkhout na 20 minuten een penalty. Deze wordt niet verzilverd. Hard en laag wordt de buitenkant van de paal geraakt. Zo’n vijf minuten later is het Patrick Neefjes die een harde hoge voorzet geeft op het hoofd van Ruud Groot. Die raakt de bal hard en goed, maar helaas gaat de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Zo’n vijf minuten later is het Nils Dekker die de diepte in wordt gestuurd. Nils komt alleen op de keeper af en een kleine aarzeling doet hem besluiten de bal breed te leggen. Helaas heeft deze kleine aarzeling te lang geduurd en zit er een Berkhout verdediger tussen. Vervolgens is het Berkhout die een doelpunt op de schoen lijkt te hebben. Twee Berkhout spelers lijken elkaar in de weg te lopen en gaan strijdend ten onder en laten de kans liggen. Het is 0-0 met de rust.

De tweede helft heeft Zwaagdijk schuin voor de wind. Dat moet een voordeel zijn. Op het begin van de tweede helft start Zwaagdijk overtuigend. Echter worden in die fase geen grote kansen gecreëerd. Na zo’n 10 á 15 minuten trekt Berkhout meer het spel naar zich toe. Niet dat het spel van Berkhout zo oogstrelend is, maar de duels worden steeds meer gewonnen door Berkhout en kan men dus vaker de bal naar voor schieten en rennen en strijden. Kansen creëert Berkhout niet, maar er zijn wel veel corners en een enkele vrije trap voor de thuisploeg. Zo’n kwartier voor tijd wordt een vrije trap vanaf de achterlijn van Zwaagdijk de uitploeg fataal. Deze corner van dichtbij wordt knap ik doel gekopt door Berkhout. Het is 1-0 voor Berkhout. Zwaagdijk probeert middels een aantal wissels nog wat te forceren. Een aantal minuten voor tijd krijgt Zwaagdijk nog een corner. Ook Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen gaat mee naar voor. Robertjan en Ruud Groot raken elkaars hoofd. Aangezien de hoofden tegen elkaar botsen legt de scheidsrechter het spel direct stil. Wat velen, en ook de reporter, ontgaat is dat Jan Koomen de bal nog op doel schiet en de bal met de hand uit het doel wordt gewerkt door een Berkhout speler. Wat als de scheidsrechter niet direct had gefloten voor de botsing? Wij zullen het nooit weten. De laatste minuut wordt een corner door Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen gevangen. Een speler van Berkhout kopt tegen de arm van de keeper die daarom de bal los laat en de bal rolt in doel. De keeper verklaart na de wedstrijd dat de speler van Berkhout nooit de bal heeft geraakt maar alleen z’n arm. Zwaagdijk gaat niet in verweer, want 1-0 of 2-0 maakt niet meer uit. Zo verliest Zwaagdijk uit bij Berkhout waarbij lang de verwachting was dat het een typische 0-0 wedstrijd was. Na dit verlies staat Zwaagdijk op een derde plaats. ALC heeft Zwaagdijk ingehaald.

Volgende week heeft Zwaagdijk vrij. Op 8 mei speelt Zwaagdijk thuis tegen WSW. Een week later op pinkstermaandag speelt Zwaagdijk uit tegen ALC. Dit is de laatste competitiewedstrijd.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Korneel Neefjes (75. Keir Dekker), Hein Boon, Rick Deken, Jasper Buis, Keesjan Schouten, Sven Ursem, Patrick Neefjes (65. Nick van Straalen), Jan Koomen, Ruud Groot, Nils Dekker.

Share Button

Reacties zijn gesloten.