F. Wormerveer – VE2 3-1

Voor dag en dauw het bedje uit voor een partijtje voetbal in Wormerveer. Moet je zo vroeg lijnen trekken op Zwaagdijk of moet je pekel strooien? Vroeg iemand aan me, die net de kroeg uit kwam. Nee, ik moet voetballen! Het zal je hobby maar wezen, zei die man, ik ga nog lekker naar bed, welterusten, zei ik met zuur en jaloers gezicht.

Bij het bekende verzamelpunt stond er boven verwachting een mannetje of 15 te trappelen om aan die wedstrijd te beginnen, maar liefst 4 gastspelers hadden we Freek, Rob, Nico en Bas van veteranen 1. Dat zal problemen geven met de opstelling, maar dat moet je ook weer niet te gauw denken in Wormerveer zelf ging onze grijze materiaal wagen vol door het rooie licht bijna 3 man minder, de politie is nog aan zoeken naar de dader.

Na een lekker bakkie koffie, even na praten over het kampioenschap en toen moest de knop om, we willen hier ook winnen. Fortuna gaf onze gelegenheid aanvoerder Ted een mooi boeket voor ons kampioenschap en Ted gaf deze bos meteen weer aan de opper Hooligan voor zijn vrouw Afra die ziek is en deze week wordt geopereerd. Sterkte er mee.

Dat we sociaal ons mannetje staan bewees deze actie, maar in dat sociale bleven we ook hangen, Fortuna mocht lekker voetballen, Zwaagdijk vond het prima een systeem hadden we niet “Wie louf is wisselt:”  Jaap adviseerde van uit de dug-out nog sneller wisselen dan komt alleman aan de beurt, hij bedoelde eigenlijk dan kan ik er sneller in. En na een kwartier spelen, speelden alle spelers op andere plaatsen dan op de plekken waar ze gewend waren behalve Peter dan en door dat systeem kwam ook het eerste doelpunt. Het mag gezegd worden een mooie combi van Fortuna bracht de ploeg op 1-0 ik zag de bui al hangen willen we winnen dan moeten we uit een ander vaatje tappen.

Direct na dat doelpunt kreeg Slepie de bal, kon de bal nergens kwijt en slalomde langs verschillende Wormers en schoot de bal in uiterste nood op doel waar onverwachts Kuit zijn kop omhoog deed om te kijken waar de bal was gelijk Uwe Seeler vloog de bal via zijn achter hoofd in doel 1-1. Rust, dan denk je scheppie er boven op en de buit is binnen. Dat scheppie ging er bovenop maar niet bij ons, de ploeg maakte een uitgebluste indruk het moeten was er van af we zijn kampioen en Fortuna won verdiend met een paar mooie goals maakte zij 3-1 en mocht Zwaagdijk zijn handjes dicht knijpen.

Aan het geluid en de lachers van de toeschouwers van zowel Fortuna en Zwaagdijk die bij elkaar stonden vermaakten zij zich weer opperbest of ze wat van de wedstrijd gezien hebben is twijfelachtig maar, ze waren er wel.

Nu een weekje rust en het seizoen mooi afsluiten tegen SEW en VVW of as zondag meedoen met Veteranen 1

Foto’s van deze wedstrijd zijn hier te bekijken: Fortuinlijk Wormerveer – VE2

Share Button

Reacties zijn gesloten.