Graftdijk B1 – Zwaagdijk B1 2-6

17 april 2016

Op zondagochtend 17 april mocht Zwaagdijk B1 aantreden tegen Graftdijk B1. Zwaagdijk was erg gemotiveerd om ook deze wedstrijd te winnen, omdat we nog volop in de race zijn voor het kampioenschap!

Het was 11:00 uur en de eerste helft was begonnen. Zwaagdijk begon sterk aan de wedstrijd en daardoor kon Zwaagdijk snel de score openen tot 0-1! Dennis Vijn kreeg de bal via een goede aanval en kon daardoor rustig binnenschieten. Na de 0-1 leek Zwaagdijk een beetje te verslappen en daardoor kreeg Graftdijk een paar kleine kansjes, maar wist daar niet uit te scoren, maar Zwaagdijk wist wel te scoren. Mike Pronk kreeg een pass van het middenveld en kon uithalen en schoot in de hoek 0-2! Hierdoor leek Graftdijk agressief te worden en dat leidde ook tot een harde tackle op Mick Ruiter die helaas gewisseld moest worden. Graftdijk zocht de aanval en wist daardoor ook te scoren van afstand, dus werd het 1-2. Na de 1-2 werd er weer een harde overtreding gemaakt van achter op Mees Laan. Wat niks met voetballen te maken had. Ook Mees Laan moest helaas gewisseld worden voor Mick Ruiter die weer was hersteld. Zwaagdijk scoorde nog bijna via debutant Wout Dekker. Hij schoot hard van afstand, maar de bal kwam op de lat terecht. Niet snel daarna floot de scheidsrechter af voor de eerste helft.

De 2de helft was alweer begonnen en de opdracht voor Zwaagdijk was om de score uit de breiden. Zwaagdijk begon goed aan de wedstrijd en na 10 minuten spelen kon een Graftdijk speler zich niet inhouden en die maakte een overtreding die ook totaal niet gericht was op de bal en daardoor werd hij er uitgestuurd. Zwaagdijk kon nu makkelijk de score openen na 15 minuten te hebben gespeeld, dit tot opluchting van iedereen. Mike Pronk kreeg de bal en scoorde de 1-3. Snel daarna kon Zwaagdijk misschien wel de wedstrijd beslissen, want Dennis Vijn werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. Lars Sierag winnaar van het recente penaltybokaal mocht de penalty nemen. Lars Sierag nam een aanloop en schoot de bal helaas tegen de paal. Gelukkig bleef Zwaagdijk goed aanvallen en scoorde Mike Pronk de verdiende 1-4. Na de 1-4 leek Graftdijk het op te geven en daardoor kon Dennis Vijn makkelijk de 1-5 maken. Zwaagdijk wilde nog wel even door en Bauke Post scoorde uit een corner de 1-6. Graftdijk deed nog wel wat terug, want ze maakten de 2-6. Via een vrije trap ging de bal diep en daardoor kon een speler van Graftdijk de bal binnenschieten. De scheidsrechter floot af, eindstand 2-6!

Opstelling: Nick Pronk, Lars Sierag, Mark Blom, Mees Laan, Serge Korf, Koen Blom, Stan Kok, Mick Ruiter, Bauke Post, Dennis Vijn, Mike Pronk.

Invaller: Wout Dekker (debutant!)

Geschreven door Nick Pronk

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.