VE2 – Always Forward 2-2

Zwaagdijk VE2 – Always Forward 2-2  (Kampioen met een bijsmaakje!)

En daar was dan de dag waar we al enige tijd naar uitkeken.
De laatste weken verspeelden wij geen punten en liet Always Forward een klein steekje vallen. En dan kan het zomaar gebeuren dat je met nog 4 wedstrijden te spelen al de felbegeerde titel kan pakken. Niet zomaar tegen een tegenstander maar de nummer twee uit de competitie. Als je dan toch wilt laten zien dat je de beste bent dan is het natuurlijk niet mooier om dat te doen tegen de naaste concurrent.

Nou zou je verwachten dat éénieder er op gebrand is deze toch wel belangrijke pot te spelen maar wat schetste mijn verbazing bij aankomst in onze kantine.
Liefst 4 afwezigen! De heren Pieter, Stefan, Hans en Freek hadden elders (Ottoland, Ameland, Nijmegen en zwembadperikelen) verplichtingen. Daar sta je dan toch wel met een enigszins gehavend team tegen een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Cees, onze coach, was vandaag nummer 12.

En zo begonnen we aan de wedstrijd. De eerste combinaties werden opgezet en we kropen langzaam naar doel. Forward, zeker niet de mindere, voetbalde leuk mee en ook die zochten ons doel een paar maal op. Maar dan is het Marcelino (sleepie) die met zijn linker een mooie voorzet aflevert bij de 2e paal waar Patrick die vol op de wreef diagonaal in het doel werkt. 1-0 een mooi begin. Toch weet Forward de stand weer gelijk te trekken met een hard schot vanaf de 16 waarbij de bal laag in de hoek achter Peter beland. 1-1 en gelijk weer met 2 beentjes op de grond. De Vets geven niet op en gaan nog nadrukkelijker op zoek naar opnieuw een doelpunt. En hoe!
Na een mooie combinatie op rechts tussen Karel en Jeroen is het deze laatste die een pracht van een voorzet vanaf de achterlijn ingekopt ziet door Paul. 2-1 Hoera we staan weer voor. Ook hier mochten we niet lang genieten. Forward wat vroeg de opbouw verstoort onderschept de bal en voor we er erg in hadden was het alweer raak voor de gasten uit Hoorn. 2-2 rust en tijd voor een bakkie thee.

Waar we in de eerste helft de toeschouwers nog wel enigszins konden vermaken is hier in de 2e helft totaal geen sprake van. Slecht voetbal en een afgekeurd doelpunt voor Forward waar heel wat commotie over was. Cees, onze vlaggenist zou elke aanval afvlaggen en de scheidsrechter was een thuisfluiter. Nou klopt dat laatste natuurlijk wel want Gerard is gewoon lid van de RKVV Zwaagdijk.Toch leek het Gerard maar beter om na afloop niet gelijk bij ons aan de kampioenstafel aan te schuiven. Na heel veel tikkie takkies, overstappies, stuiterballetjes en slappe ballen waren we blij dat de speelminuten erop zaten. Uitslag 2-2 wat resulteerde in één punt maar daarmee waren we wel kampioen voor de 2e keer op rij. De kampioensfoto kon worden gemaakt voor het nageslacht en de eerste biertjes werden al op het veld genuttigd. Het feest kon beginnen.

Toch waren we het er over eens dat deze punt slecht smaakte. Maar goed kampioen is kampioen en kampioenswedstrijden zijn volgens kenner Jaap doorgaans niet om aan te zien. Iets met wedstrijdzenuwen of zo! Al was het vandaag niet gelukt weet ik bijna wel zeker dat we uit de resterende 3 potjes één schamel puntje hadden gepakt.
We schoven in de kantine aan de grote tafel en zo werd het toch nog gezellig.

De eerste felicitaties kwamen digitaal binnen. Dirk werd opgetrommeld, de cup met de grote oren ging rond en de spelersvrouwen vermaakte zich ook kostelijk. Ondergetekende hield dit feestgedruis zo rond 19.30 voor gezien maar vernam via de VE2 app groep dat met name Mariet geregeld er “nag ientje toe” deed. Rest mij nog om alle mensen te bedanken waardoor dit feest mogelijk was. In het bijzonder de kantine medewerkers, reserve spelers, scheidsrechters en natuurlijk niet te vergeten onze vaste supportersgroep onder leiding van de “Hooligan”.

M.O.T.M.

Kampioenen (3)

Share Button

Reacties zijn gesloten.