Zwaagdijk 1 – WBSV 1-1

10 april 2016

Zwaagdijk trad vandaag aan voor een thuiswedstrijd tegen WBSV uit West-Beemster. WBSV ging vóór vandaag aan de leiding in de tweede periode. Dit beloofde daarom geen makkelijke middag te worden. Zwaagdijk gaat nog altijd aan de leiding, maar zal moeten blijven winnen wil het deze positie ook aan het einde van de rit bezetten. Patrick Neefjes herstelde van zijn enkelblessure en startte vandaag weer in de basis. Aik Ruiter nam daardoor weer plaats op de bank. Hij werd daar vergezeld door René Goedhart en Nick van Stralen. Voor de rest startte Zwaagdijk ongewijzigd ten opzichte van de week ervoor.
Zwaagdijk begon overtuigend aan de wedstrijd.

Het had het betere van het spel en maakte het WBSV moeilijk. WBSV kwam er enkel met lange ballen uit maar dit wist Zwaagdijk goed te verdedigen. Zwaagdijk kwam dan ook terecht op voorsprong. Zwaagdijk zette vroeg druk en het was een slechte inspeelpass van een WBSV verdediger die bij Patrick Neefjes in de voeten kwam. Patrick wist meteen Ruud Ursem in te spelen die op zijn beurt met een fijne steekbal Ruud Groot de diepte in stuurde. Ruud schoot de bal goed binnen en zo ging Zwaagdijk aan de leiding. Zo leek het een prima start. Zwaagdijk leek alles onder controle te hebben. Vlak na de openingstreffer stond het echter al weer gelijk. Korneel Neefjes speelde op korte afstand de bal terug naar keeper Robertjan Jansen, die deze bal niet meer verwachtte. Hij werkte daardoor de bal niet goed weg en schoof de bal in de voeten van een WBSV speler. Deze miste de kans niet en zo was het gelijk. Door deze domper raakte Zwaagdijk even het overwicht kwijt. Dit duurde echter niet lang. Zwaagdijk herpakte zich en ging weer verder zoals in het begin van de wedstrijd. Dit resulteerde in enkele grote kansen. Maar Zwaagdijk wist ondanks het overwicht de score niet uit te breiden. WBSV was enkel uit een corner gevaarlijk geworden in de eerste helft. Deze werd op de lat gekopt.

In de rust werd aangegeven dat Zwaagdijk beter speelde dan de tegenstander en geduldig moest blijven. Niet te snel lang spelen maar de bal laag houden en meer rond laten gaan was het idee. De doelpunten moesten dan wel gaan volgen want Zwaagdijk speelde beter dan de tegenstander. Dit alles bleek echter moeilijk te lukken in de tweede helft. Zwaagdijk kwam wel weer tot enkele kansen, maar het duidelijk overwicht was verdwenen. Het goede spel van de eerste helft was moeilijk terug te zien. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds chaotischer en ging Zwaagdijk veel te gehaast op zoek naar een doelpunt. Iedereen naar voren en maar paar een verdedigers die achter bleven gebeurde veel te vaak. De ruimtes werden voorin veel te klein en achterin veel te groot. In de eindfase kende WBSV daardoor nog enkele gevaarlijk counters, waardoor keeper Robertjan Jansen toch nog een paar keer goed moest optreden. Gelukkig deed hij dit en bleef het bij een gelijkspel.

Zwaagdijk had na de eerste helft eigenlijk al veel meer afstand moeten nemen van de tegenstander. De kansen werden echter onbenut gelaten. In de tweede helft wist Zwaagdijk niet meet hetzelfde te brengen als in de eerste. De regen van kansen bleef daardoor achterwege en meer dan een gelijkspel bleek er niet meer in te zitten. In de slotfase mocht Zwaagdijk nog blij zijn dat de matige invulling van het slotakkoord niet werd afgestraft door WBSV.

Zwaagdijk blijft echter aan de leiding gaan in de vijfde klasse B en heeft nog steeds alles in eigen hand. Wat dat betreft zeker geen man overboord. Het zag de concurrenten wel weer dichterbij komen. Des te belangrijker wordt de volgende wedstrijd uit in Berkhout. Eerst volgt een vrij weekend. Op 24 april volgt dan deze topwedstrijd.
Opstellling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Jasper Buis, Hein Boon, Rick Deken, Korneel Neefjes; Jan Komen, Patrick Neefjes, Ruud Ursem, Sven Ursem; Ruud Groot, Nils Dekker.

Share Button

Reacties zijn gesloten.