Zwaagdijk 1 – ASV 3-2

Zwaagdijk moest het vandaag opnemen tegen ASV. ASV staat op de voorlaatste plaats, dus voor Zwaagdijk betekende dat maar één ding en dat is winnen. Dat was ook van belang om de nederlaag tegen HOSV weg te spoelen. Zwaagdijk miste Keir Dekker, Patrick Neefjes door blessures en Robertjan Jansen wegens een schorsing.

Zwaagdijk gaat voortvarend van start. Het zet ASV goed onder druk en die komen er niet uit. Het levert ook de eerste grote kansen op. Na een goede aanval over links wordt Ruud Ursem op de rand van de zestien gevonden. De lepelt de bal over de verdediging heen zet Rick Deken alleen voor de keeper. Rick Deken neemt de bal in één keer op zijn slof en ziet helaas de bal langs het doel gaan. Niet veel later krijgt Nils Dekker een opgelegde kans om de score te openen, maar hij weet uit een goede voorzet de bal niet in het lege doel te werken. Toch komt Zwaagdijk op voorsprong. Door goed druk zetten van Zwaagdijk maakt ASV een fout en levert de bal in bij spits Ruud Groot. Die kan alleen op de keeper aflopen en schiet de bal goed binnen.

Helaas kan Zwaagdijk niet lang genieten van de voorsprong. Als keeper Jeffrey Tode een afgeketste bal van rond de midden lijn oppakt in de zestien meter, fluit de scheidsrechter voor een terug speel bal. De ASV laat deze kans niet liggen en maakt uit de vrije trap 1-1. Niet veel later komt ASV zeer tegen de verhouding in op voorsprong. Uit een corner weet een ASV speler op doel te schieten en de bal komt tegen de bal. Daar reageert een ASV speler alert en werkt de bal binnen. Zwaagdijk gaat door met het goede spel en wordt ook geholpen door de scheidsrechter. Die na een harde charge op laatste man Hein Boon de rode kaart toont aan een ASV speler. Het was misschien op de plaats geweest om een gele kaart te geven en dat lijkt de scheidsrechter ook in zijn hoofd te hebben, want nadat Ruud Groot onderuit gehaald wordt in de zestien meter gaat de bal niet op de stip. Zo gaat Zwaagdijk na een goede eerste helft de rust in met een 1-2 achterstand.

In de rust werd er vooral op gehamerd om zo door te voetballen als in de eerste helft. Dat lukte Zwaagdijk voor een deel. Het zette ASV goed onder druk en die kwamen, mede omdat ze met tien man stonden, er niet meer uit. Echt grote kansen zoals in de eerste helft kwamen er niet voor Zwaagdijk. Ook omdat de laatste pass net niet goed was. Toch komt Zwaagdijk na een kwartier in de tweede helft langs zij. Na een goede aanval over links wordt Nils Dekker vrij gespeeld in de zestien meter. Die twijfelt niet en schiet de bal in de korte hoek binnen. Zwaagdijk blijft daarna aandrukken, maar de bal wil maar niet goed vallen. Dan net voor het einde van de wedstrijd komt de verlossing. Jan Koomen wordt aan de rechterkant de diepte ingestuurd en die weet voor het doel Ruud Ursem te bereiken. Die blijft heel rustig door eerst nog een man uit te kappen en daarna beheerst binnen te schieten.

Zo zijn de punten met pijn en moeite in Zwaagdijk gebleven. Al geeft het vertoonde spel in de eerste helft vertrouwen voor de laatste wedstrijden van de competitie. Zwaagdijk neemt het volgende week op tegen WBSV. WBSV staat boven aan in de laatste periode, dus het zal een zware wedstrijd worden voor Zwaagdijk.

Opstelling Zwaagdijk:

Jeffrey Tode, Jasper Buis, Aik Ruiter (80. Nick van Straalen), Korneel Neefjes (85. Remmert Neefjes), Sven Ursem (75. Rene Goedhart), Rick Deken, Ruud Ursem, Jan Koomen, Ruud Groot, Nils Dekker

 

Share Button

Reacties zijn gesloten.