HOSV 1 – Zwaagdijk1 2-0

20-03-2016
Vandaag mocht Zwaagdijk aantreden in een uitwedstrijd tegen HOSV. Thuis werd in de tweede helft het verschil gemaakt en won Zwaagdijk met 3-0. HOSV doet als voormalig 6e-klasser goed mee in de competitie en staat op de 6e plaats. Zwaagdijk is lijstaanvoerder. Ruud Ursem is vandaag afwezig. Op de bank beginnen Aron Verdonk, Rene Goedhart en Aik Ruiter.

Zwaagdijk heeft in de eerste vijf á tien minuten het initiatief. Kansen worden niet gecreëerd. Al snel in de eerste helft is het een gelijk opgaande strijd qua balbezit. Het speelveld is vrij lang en Zwaagdijk laat de tegenstander meer voetballen dan de afgelopen weken. HOSV krijgt dus de tijd om de bal rond te spelen en ze laten zien dat ze dit aardig beheersen. Kansen zou de thuisploeg echter niet krijgen in de eerste helft. Zwaagdijk is een aantal maal gevaarlijk. Rick Deken is met een kopbal dichtbij de 0-1, maar kopt net over. Er zijn weinig spelsituaties die het vermelden waard zijn. De ruststand is dan ook 0-0.

Het begin van de tweede helft laat een ander beeld zien dat de eerste. Het is de thuisploeg HOSV die de lijstaanvoerder onder druk zet. Het eerste kwartier krijgt men drie opgelegde kansen. Waar de eerste twee Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen nog redding brengt is het de derde keer wel raak, 1-0. Een achterstand voor Zwaagdijk. Eindelijk gaat Zwaagdijk de schroom van zich afspelen en zoekt de aanval. Er wordt vanaf dat moment wel druk gezet en met meer brutaliteit gespeeld. Dat doet Zwaagdijk heel goed. Er is veel dreiging. Helaas maar een beperkt aantal kansen. Het is Ruud Groot die Rick Deken in stelling brengt. Rick schiet van 14 meter afstand op doel, maar helaas naast. De reporter denkt dat de 1-1 in de lucht hangt. Echter is een uitbraak zo’n kwartier voor tijd van HOSV de nekslag. Enigszins op gelukkige wijze zet HOSV de 2-0 op het scorebord. De wedstrijd is daarmee wel beslist. Zwaagdijk heeft immers nog niet heel veel gecreëerd vandaag. Vijf minuten voor tijd wordt een doorgebroken speler neergelegd door Zwaagdijk keeper Robertjan Jansen. Helaas wordt de rode kaart getoond. De wedstrijd eindigt in een 2-0 verlies.

Zwaagdijk verliest vandaag terecht van HOSV. Het zat er gewoon niet in vandaag. Over twee weken kan Zwaagdijk zich revancheren in een thuiswedstrijd tegen ASV’55.

Opstelling Zwaagdijk:
Robertjan Jansen; Korneel Neefjes, Hein Boon, Rick Deken, Jasper Buis, Keir Dekker, Patrick Neefjes, Ruud Groot, Jan Koomen (60. Aik Ruiter), Nils Dekker.

Share Button

Reacties zijn gesloten.