Zwaagdijk VE2 – KGB VE1 3-0

Afgelopen zondag mochten we weer aantreden en de aanstaande kampioenskoorts had als gevolg dat er drie man in de lappenmand lag. Jan K, Jeroen N en Marcel H gaven allen te kennen liever een wedstrijdje over te slaan in verband met fysieke ongemakken. Tel daar de afwezigheid van Jaap U bij op (hij vertoefde op de lange latten) en het mag duidelijk zijn dat we krap in de spelers zouden zitten. Maar manager Cees S wist er uiteraard weer een mouw aan te passen. Veteranen 1 ging op het laatste moment niet door dus Nico N en Bas K kwamen de gelederen versterken, waarvoor dank mannen. Ook vaste invaller Freek B was weer bereid aan te treden en zelfs Hans M bond de kicksen weer onder voor een weergaloze rentree na een lange absentie.

Oftewel er stonden weer genoeg spelers op het wedstrijdformulier en we waren klaar om een volgende stap richting de titel te zetten. Nadat we de laatste weken veelvuldig zijn verwend (en gewend geraakt) met kunstgras, viel het niet mee om verzorgd te voetballen op het echte Zwaagdijkse gras. Veel goede intenties, maar regelmatig balverlies door een hobbeltje hier of daar. Toch was Zwaagdijk, zoals van de koploper mag worden verwacht, duidelijk de bovenliggende partij. Na enkele speldenprikken was het uiteindelijk een dubieuze situatie voor het KGB doel die een doelpunt opleverde. Mars P zette voor, Kuyt rondde half af en Pieter D was de gelukkige die de bal mocht binnen prikken. Er werd nog (onterecht) gevlagd voor buitenspel maar de scheidsrechter wees resoluut naar het midden, GOAL! Dit zorgde voor wat meer rust en iets beter voetbal wat uiteindelijk ook de 2-0 zou betekenen. Mars P was weer een plaag voor de Bovenkarspelse defensie en wist 10 minuten voor rust de bal goed op het randje 16 klaar te leggen voor Stefan O. Dat soort kansjes laat deze jongen natuurlijk niet liggen en hij schoot beheerst binnen ver buiten bereik van de keeper. Stefan O had de laatste tijd wat kritiek gekregen van met name Ted S op zijn scorende vermogen en gaf de enige juiste reactie door zijn voeten te laten spreken.

Tijdens de rust gaf Paul v. K aan niet geheel fit te zijn. Waarschijnlijk iets te veel “Cin Cin” op de pistes met Jantje S. Nico N trad de 2e helft aan in zijn plaats en het was zaak om de score verder uit te bouwen. Dit ging erg moeizaam, KGB wist er een aardige wedstrijd van te maken en Zwaagdijk miste wat overtuiging richting de goal. Al met al is Zwaagdijk nooit in de problemen gekomen, grootste hoogtepunt was de rentree van Hans M, die halverwege de 2e helft Karel B kwam te vervangen. Hans had in de warming up al laten zien zijn balgevoel niet te zijn kwijtgeraakt en etaleerde dit nogmaals tijdens de wedstrijd. Foutloos, geen balverlies en zelfs een loepzuivere pass die een onterecht afgekeurd doelpunt van Richard Z tot gevolg had lieten zien dat deze nestor het kunstje nog niet verleerd is. Uiteindelijk zou de 3-0 nog vallen vlak voor tijd. Wederom was het Stefan O die de treffer voor zijn rekening nam, ditmaal op aangeven van Richard Z.

Al met al een degelijke overwinning waarin weinig is weggeven en Peter B wederom een rustige dag had op de kist. De concurrenten Always Forward en Spartanen wisten hun duels ook te winnen, het gat blijft 10 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. De komende twee wedstrijden zijn ook tegen deze twee ploegen dus dan zal er meer duidelijk worden omtrent de kampioensaspiraties.

De junior

Share Button

Reacties zijn gesloten.